1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda laganom pobedom još bliža tituli! (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.14 u 19:55

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom stadionu ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:0 (0:0) i napravili veliki korak tituli pošto sada imaju šest bodova više od Partizana. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Strelci za Crvenu zvezdu bili su Rakić u 50. i Mrđa u 74. minutu na asitencije Ninkovića, odnosno Mrđe.

Crveno-beli su od samog starta krenuli ofanzivno, a pitanje pobednika rešili su uigranim akcijama i lepim golovima svojih napadača.

Zvezda uoči ‘večitog derbija’ ima šest bodova više od Partizana, dok je Radnički osmi sa 34 boda.

Tok meča:

90′ Zvezda je imala još jednu priliku, Savićević je pokušao da proigra Pečnika, ali bez promene rezultata, pa crveno-beli pobedom od 2:0 dolaze do velika tri boda.

80′ Tempo utakmice znatno opao, Zvezda držo loptu, ali ne napada.

74′ GOOOOOL! 2:0 za Zvezdu, a strelac je Dragan Mrđa! Kapiten Milijaš je prihvatio loptu na 25 metara i prelepim dodavanjem uposlio Mrđu, koji je izbegao ofsajd, pobegao čuvarima i lako matirao Filipovića za velikih 2:0!

70′ Nova izmena u timu Zvezde, strelca jedinog gola Đorđa Rakića menja Vukan Savićević.

68‘ Rakić glavom spušta za Kovačevića, a ovaj sa 18 metara hvata volej, ali je Filipović ponovo na mestu.

65′ Novi odličan pas Ninkovića, koji ovaj puta pronalazi Mrđu, ali njegov pokušaj Filipović odbija u korner.

64′ Prva izmena u timu Zvezde, Lazovića menja Gogić.

57′ Milijaš oštro šutira iz slobodnog udarca sa 20 metara, gađa golmanov ugao, ali Filipović boksuje loptu.

54′ Izmena u timu Radničkog, Petrović menja Trišovića. Tempo igre opao posle pogotka Rakića.

49′ GOOOOL! Zvezda dolazi u vođstvo u prvoj šansi u nastavku. Ninković maestralno proigrava Rakića iza leđa odbrane gostiju, a napadače se odlično oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem u dalji ugao pogodio za 1:0.

45‘ Nakon još jedne slabe intervencije odbrane Radničkog, Rakić šutira sa 16 metara, ali Filipović zaustavlja njegov udarac. Sudija svira kraj prvog dela igre.

44′ Nova prilika za crveno-bele, raspoloženi Mrđa je prošao po desnom boku i vratio povratnu za Kovačevića na nekih 14 metara, ali je njegov udarac izblokirao Bulatović.

38‘ Umalo da Mrđa preseče slabo dodavanje štopera Bulatovića, ali Filipović hvata loptu ispred napadača Zvezde.

34′ Odlična prilika za Rakića, koji je oduzeo loptu na 30 metara, ali umesto da proigra usamljenog Mrđu, sebično odlučuje da šutira direktno u Filipovića.

30′ Zvezda dominira u polju, posed lopte na strani crveno-belih 63%:37%. Na gotovo ispunjenoj severnoj tribini Marakane slavi se titula nakon poraza Partizana u Kruševcu.

21′ Milijaš pogađa živi zid iz slobodnog udarca, na odbijenu naleće Kovačević, ali bez promene rezultata.

Zvezda - Nis

18′ Velika šansa za Zvezdu, nakon dubinskog pasa Miloša Ninkovića, odbijena lopta od istrčalog golmana dolazi do samog Mrđe, koji šutira, ali gostujuća odbrana odbija loptu u korner.

14′ Prvi ozbiljniji šut Zvezde, pokušao je Lazović na centaršut Nenadića, slabo do golmana Filipovića. Gosti se oslobodili početnog pritiska.

10′ Radnički nije došao da se brani, otvorena utakmica, velika borba na sredini terena, ali bez većih šansi.

1′ Domaći od samog starta daju jasno do znanja da kreću u totalnu ofanzivu. Mrđa pogađa mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Kelhar, Pavićević, Nenadić, Kovačević, Milijaš, Lazović, Ninković, Rakić, Mrđa

Radnički Niš: Filipović, Pauljević, Pavlović, Bulatović, Kosorić, Ćulum, Krstić, Stojanović, Jovanović, Pejčić, Trišović

Slaviša Stojanović neće moći da računa na usluge Mijailovića, Petkovića, Kasalice i Daude, pa će najviše izmena pretrpeti bekovkse pozicije, gde će umesto Mijailovića zaigrati već po navici Ljubo Nenadić, dok bi umesto Petkovića već standardno trebalo očekivati Pečnika.

U napadu bi ukoliko se Stojanović odluči za dva klasična napadača trebalo očekivati da pored standardnog Mrđe na teren istrči i rekovalescent Rakić.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter