3
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

Sjajni Napredak udaljio Partizan od titule! (VIDEO)

Objavljeno: 22.04.14 u 17:50

Fudbaleri Partizana poraženi su u gostima od ekipe Napretka rezultatom 2:0 (1:0) u utakmici 25. kola Jelen Superlige.

FOTO: partizan.rs
FOTO: partizan.rs

Domaći su zasluženo došli do sva tri boda protiv bledog Partizana golovima Vidakovića u 31. i Božovića u 73. minutu.

Crno-beli su odigrali katastrofalnih prvih 45 minuta, u nastavku su bili znatno bolji, stvorili odlične šanse preko Škuletića i Lazovića, ali su Kruševljani nakon kontre postigli i drugi gol za velika tri boda.

Ukoliko Crvena zvezda od 18 sati pobedi Radnički na Marakani, imaće šest bodova više od Partizana uoči ‘večitog derbija’ koji se igra u subotu.

Napredak je ovom pobedom praktično osigurao opstanak, pošto sa 31 bodom zauzima deveto mesto, sa osam bodova više od Radničkog 1923 koji je u zoni ispadanja.

Tok meča:

90′ KRAJ! Napredak osvaja sva tri boda.

88′ Crno-beli pokušavaju da dođu do gola, ali bezuspešno protiv organizovane odbrane domaćih.

84′ Partizan primoran da krene u totalnu ofanzivu, domaći se odlično brane. Malbašić se našao u dobroj prilici, ali se nije najbolje snašao.

83′ Drinčić snažno šutira iz slobodnog udarca, ali golman boksuje njegov udarac.

76′ Ninković ulazi u kazneni prostor po levoj strani, ali u poslednjem trenutku interveniše Krznarić.

73′ GOOOOOOL! 2:0 za Napredak! Nakon još jedne uspešne kontre, sa desetak metara iskosa šutira Gavrić, Lukač na kratko odbija samo do Božovića koji lako pogađa mrežu.

70′ Drinčić centrira iz prekida loptu na drugu stativu, Trajković sa dva metra šutira pored gola, pomoćni sudija signalizira ofsajd.

64′ Nova velika prilika za Partizan. Ponovo je Ninković asistent, ali Lazović je glavom zamalo neprecizan.

62′ Škuletić se našao u dobroj prilici na centaršut Ninkovića, ali šutira pored stative. Totalna ofanziva crno-belih.

60′ Partizan mora na sve ili ništa, Nikolić je već napravio sve tri izmene, ušli su Ninković i Lazović, izašli Brašanac i Pantić.

55′ Ponovo je Saša Ilić u klinču sa domaćima, Janičić mu je oštro ukilzao na sredini terena, nakon čega je kapiten Partizana nasvrnuo na protivnika, a sudija je obojici pokazao javnu opomenu.

51′ Kakva prilika za Kruševljane! Nakon još jedne kontre, Dimitrov se našao sam ispred Lukača na penalu, ali se spetljao, pa je odbrana crno-belih uspela da interveniše.

46‘ Trener Partizana Marko Nikolić napravio jednu izmenu, Malbašić je zamenio Luku. Već u prvom minutu velika šansa, Škuletić ulazi u 16 metara sa desne strane i pogađa stativu, a lopta se vraća golmanu u ruke.

45′ Poluvreme. Domaći zasluženo vode, trener Lalatović je postavio dobru taktiku, zatvorio crno-bele, a pogodak za Napredak postigao je Vidaković u 31. minutu nakon kontre.

44′ Luka prihvata loptu na 16 metara, ali Janičić blokira njegov udarac, iz drugog pokušaja vezista Partizana ponovo samo napucava svog čuvara.

42′ Danilo Pantić se našao u solidnoj poziciji nakon proigravanja Saše Ilića, ali je lopta otišla daleko preko gola. Partizan konkretniji posle primljenog gola, ali teško dolazi do pravih prilika.

39′ Škuletić centrira sa desne strane, na drugoj stativi skače Brašanac, ali je kratak.

36′ Drinčić opasno šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara, lopta odlazi tik pored desne stative.

35′ Luka se po treći put našao u šansi pred golom, ali je ponovo bio bezopasan.

33‘ Kavga dvojice kapitena, Gavrića i Ilića nakon duela uz aut liniju, skočili su i igrači sa klupa, ali se sve brzo završilo.

31′ GOOOOOOL! 1:0 za Napredak! Trujić centrira sa levog krila, Vidaković beži Trajkoviću i sa desetak metara zateže loptu pod prečku za 1:0.

27‘ Domaći i dalje opasniji, dominiraju i konkretnije napadaju, dok crno-beli pokušavaju iz kontri, ali im nedostaje dobar završni pas.

22‘ Kakva kontra domaćih! Nakon greške Trajkovića, Trujić i Vidaković su išli sami 2 na 1 protiv Stankovića, koji se dobro postavio i lako presekao užasan pas Trujića. Napredak opasniji u prvoj četvrtini utakmice.

15′ Žestok ritam se nastavlja, u istom minutu Luka je nakon centaršuta Drinčića sa levog boka šutirao daleko preko gola. Daleko bliži, ali ipak neprecizan na drugoj strani, bio je Janičić koji glavom posle kornera šutira tik iznad prečke.

11′ Na drugoj strani uzvraća mladi Regan, koji je krenuo sa 40 metara, zaleteo se i šutirao sa distance pola metra pored leve stative.

7′ Kontru je povukao Brašanac, proigrao Luku na boku, ali ovaj iskosa sa desne strane šutira preko gola. Otvorena i dinamična utakmica u uvodnim minutima.

3′ Pantić je uputio prvi šut, ali pored gola. Na drugoj strani u ozbiljnoj situaciji se našao Trujić, ali je Pantić intervenisao u poslednjem trenutku i sprečio stopostotnu šansu.

Kruševac – Stadion: „Mladost“, Sudija: Novica Anđelovski
Napredak: Krznarić, Cvetković, Udovičić, Janičić, Milošević, Mićić, Gavrić, Regan, Vidaković, Dimitrov, Trujić
Rezerve: Milenković, Luković, Milanković, Vukmirović, Frimpong, Božović, Bajić

Partizan: Lukač, Trajković, Obradović, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Pantić, Luka, Škuletić, Ilić
Rezerve: Ž. Živković, Marković, Malbašić, Petrović, Kojić, Lazović, Ninković

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter