Prvi put će vaterpolo reprezentaciја Srbije igrati pred Kragujevčanima. Selektor Dejan Savić je lokalnim novinarima pred sutrašnji meč Svetske lige protiv Rusije rekao:

dejan-savic-izjava

“Želeo sam da ovde budemo u kompletnom izdanju ali nema golmana Pijetlovića i Mitrovića. U poslednjem trenutku je zbog privatnih obaveza u Beograd otišao i Aleksić i njega će zameniti Jakšić. Hoćemo da se i na kvalitetan način predstavimo Kragujevčanima.Vaterpolisti Radničkog su postigli su prošle godine istorijski uspeh i drago mi je da u ovom gradu dobijamo pravi vaterpolo centar. Nadam se da ćemo igrati često utakmice ovde jer su uslovi odlični.”


Rusija je u prvom kolu pobeđena u Kazanju 12:8.

“Sa selektorom Šagajevim, odličnim stručnjakom traže način da se vrate na veliku scenu. Imaju mlad, agresivan tim. Jesmo favoriti ali važno mi je i kakav ćemo utisak da ostavimo.”

Susret sa Rusijom će imati i humanitarni karakter. Prihod od ulaznica koje koštaju 100 dinara ići će u korist lečenja mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića koji boluje od teškog deformiteta kičmenog stuba.

“Siguran sam da će se Kragujevčani  ispuniti tribine do poslednjeg mesta. Kupovinom ulaznice pomoće Prijoviću a mi ćemo se truditi da ih zadovoljimo kvalitetnom igrom” – rekao je Dušan Marković.

Kapiten reprezentacije Živko Gocić je rekao:

“Prvi put sam pred ljubiteljima vaterpola iz Kragujevca i malo mi je žao što utakmica nema veći takmičarski značaj. Ipak imaćemo motiv u debiju reprezentacije na bazenu sportskog centra Park.”

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.