0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević ponovo malo o utakmici, malo o Zvezdi i državi (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.14 u 14:48

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da će se crno-beli protiv Galatasaraja dostojanstveno oprostiti od Evrolige i da nikome neće dozvoliti da na njima popravlja koš razliku.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Turskom timu neophodan je trijumf sa što većom razlikom, kako bi ostao u igri sa Lokomotivom iz Kubana za plasman u četvrtfinale.

„Vodićemo računa o imenu, prezimenu, rejtingu i dostojanstvu. Svesni smo da je Galata jedina turska ekipa koja ima šansu da se plasira među osam, to nisu ni Fenerbahče, ni Efes, od kojih se to pre očekivalo. Svesni smo opasnosti, ne bismo smeli da postanemo neko na kome će se praviti i braniti koš razlika. Daćemo maksimum, iako nam ta utakmica takmičarski ne znači ništa. Hoćemo da stavimo tačku na dostojanstven način“, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir, prenosi agencija Tanjug.

On je iskoristio priliku i da analizira ovosezonski učinak crno-belih u Evroligi.

„Došli smo do poslednje utakmice, nemamo šansu da se kvalifikujemo među osam, ali dosadašnji rezultat trebalo bi okarektirsati kao veliki uspeh, u sklopu svih okolnosti u kojima se nalazimo. Ulazak u 16 je već veliki rezultat, tu smo odigrali nekoliko veoma dobrih utakmica, ostvarili nekoliko značajnih pobeda. Da smo bili sasvim kompletni, mislim da bismo sada u Istanbul putovali da igramo odlučujuću utakmicu ili bismo već bili među osam“, naveo je Vujošević.

Trener Partizana prokomentarisao je i najavu budućeg premijera Aleksandra Vučića da će država smanjiti davanja sportskim klubovima.

„Cela moja intencija bila je da se izbalansira državno sponzorstvo koje ide preko javnih preduzeća kada se govori o dva najveća sportska brenda Srbije. Tu sam ukazao na neke stvari i saznanja do kojih sam došao, da je velika razlika, otprilike dvocifreno prema jedan kada je u pitanju SD Crvena zvezda prema Partizanu. Nije mi bila namera da podižem ekstremne tenzije, već da opomenem na takvu činjenicu. Takva situacija sa premiranjem klubova je posledica politike koja se, uslovno rečeno, vodi od 2000. godine, a za to ne snosi odgovornost sadašnja Vlada“ – istakao je Vujošević, koji je ujedno i predsednik JSD Partizan.

On je priznao da je gostujući u emisiji „Utisak nedelje“ neoprozno izneo podatak o sponzorskom ugovoru između Telekoma i Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

„Ne znam šta je tačno. Ja sam se oslonio na izjavu Branka Radujka posle potpisivanja ugovora koji je rekao da je nastalo najveće sponzorstvo u istoriji srpskog sporta.“

Utakmica 14. kola Top 16 faze Evrolige između Galatasareaja i Partizana igra se u petak od 19 sati.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter