0
Evropske lige

Kolarov, Džeko i Jovetić predvodili Siti do pobede (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.14 u 15:39

U prvom meču 33. kola Premijer lige fudbaleri Mančester Sitija uspeli su da pred svojim navijačima savladaju Sautempton sa 4:1 (3:1) i tako ostanu glavni kandidat za šampionski tron.

jaja-ture-penal

Već u trećem minutu „građani“ su poveli preko Jaje Turea koji je bio siguran izvođač penala posle diskutabilno dosuđenog prekršaja nad Edinom Džekom. Sudija Kris Foj se pridržavao uspostavljenog kriterijuma i u 37. minutu kada je dosudio kazneni udarac za „svece“ koji je u gol pretvorio nepogrešivi Lambert.

I kada se već činilo da će se na odmor otići sa nerešenim rezultatom Siti je u sudijskoj nadoknadi meča postigao čak dva gola. Prvo je gol postigao Samir Nasri, ali nakon očigledne ofsajd pozicije u kojoj se našao Silva, a na 3:1 je povećao Džeko koji se samo poklonio na savršeni centaršut Aleksandra Kolarova. Prvo poluvreme produženo je čak četiri minuta zbog teške povrede kolena reprezentativca Engleske Džeja Rodrigeza koji će najverovatnije zbog toga propustiti odlazak na MOndijal.

U drugom poluvremenu jedini pogodak pao je u samoj završnici kada je rezervista Stevan Jovetić u 81. minutu lako sproveo loptu u mrežu gostiju čija odbrana je u tom trenutku katastrofalno reagovala. Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč za domaći tim, dok Matije Nastasića i dalje nema u konkurenciji zbog povrede.

Tri boda osvojena u današnjem meču približila su Siti vodećem Liverpulu na samo jedan bod zaostatka, uz jedan meč manje odigran, dok je Sautempton na osmom mestu sa 48 osvojenih poena.

Premijer liga, 33. kolo

Rezultati:

Mančester Siti – Sautempton 4:1 (3:1)
(Ture 3’pen, Nasri 45+1′, Džeko 45+4′, Jovetić 81′ – Lambert 37′)

16.00h Aston Vila – Fulam
16.00h Kardif – Kristal Palas
16.00h Hal – Svonsi
16.00h Njukasl – Mančester Junajted
16.00h Norič – Vest Bromvič Albion
18.30h Čelsi – Stouk

Nedelja, 6. april:
14.30h Everton – Arsenal
17.00h Vest Hem – Liverpul

Ponedeljak, 7. april:
21.00h Totenhem – Sanderlend

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter