0
Evropske lige

Siti se prošetao kroz Old Traford, Arsenal ponovo razočarao (VIDEO)

Objavljeno: 25.03.14 u 22:40

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su na Old Trafordu ekipu Mančester Junajteda rezultatom 0:2 (0:1), dok je Arsenal remizirao sa Svonsijem – 2:2, a Everton dobio Njukasl u gostima sa 0:2 u zaostalim mečevima Premijer lige.

dzeko

Siti je do vođstva došao već u 44. sekundi golom Edina Džeka. Nasri je nakon centaršuta sa desnog boka pogodio stativu, a lopta se odbila pravo na nogu Džeku koji zakucava pod prečku.

Junajted je i večeras teško dolazio do svoje igre, Mata, Velbek, Felaini i Runi nisu delovali opasno u napadu, a može se reći da domaći za 90 minuta nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu.

Dileme oko pobednika rešio je Džeko svojim drugim golom u 56. minutu kada je nakon kornera Nasrija, pobegao Ferdinandu i smestio loptu u prvi ugao. Konačan rezultat postavio je Jaja Ture u 90. minutu kada je prihvatio loptu na 16 metara i poslao je u dalji ugao.

Siti je zadržao korak za Čelsijem u borbi za titulu, “građani“ sada imaju tri boda, ali i dva meča manje od “plavaca“. Junajted je bez šanse da se plasira u LŠ, pošto je ostao sedmi na tabeli sa 51 bodom.

Mančester JunajtedDe Hea – Rafael, Ferdinand, Džons, Evra – Karik, Kleverli, Felaini – Mata, Velbek, Runi

Mančester Siti: Hart; Sabaleta, Kompani, Demikelis, Kliši – Ture, Fernandinjo, Hesus Navas, Silva, Nasri – Džeko

Arsenal je razočarao pred svojim navijačima, pošto je remizirao sa Svonsnijem rezultatom 2:2. Gosti su poveli, pošto je Vilferd Boni u 20. minutu postigao vodeći gol za „labudove“, svoj 20. u sezoni.

Domaći su su za samo 120 sekundi stigle do totalnog preokreta. Gibs je uposlio Podolskog za izjednačenje, da bi već u sledećem napadu Nemac bio u ulozi asistenta – a Olivije Žiru pogodio za 2:1.

Ipak, u nadoknadi vremena, katastrofalna reakcije odbrane Arsenala rezultirala je podeli bodova. Briton je prošao kroz čitavu odbranu, pogodio Mertezakera, od kojeg se lopta odbila do Flaminija, a od njega u mrežu.

Evertone u gostima savladao Njukasl sa 3:0 golovima Barklija, Lukakua i Osmana.

Premijer liga, 28. kolo:

Utorak:

Mančester junajted – Mančester siti 0:3 (0:1)
(Džeko 1, 56, Jaja Ture 90)

Premijer liga, 29. kolo:
Utorak:

Arsenal – Svonsi 2:2 (0:1)
(Podolski 73, Žiru 74 – Boni 11, Flamini 89 a.g.)

Njukasl – Everton 0:3 (0:1)
(Barkli 22, Lukaku 53, Osman 88)

Sreda:
20:45 Vest Ham – Hal
21:00 Liverpul – Sanderlend

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter