0
Tenis

Ana: Izgubila sam osećaj i počela da paničim

Objavljeno: 25.03.14 u 09:35

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da su i njena loša igra i dobar nastup Petre Kvitove doprineli porazu u osmini finala turnira u Majamiju, ali i da sa Floride ipak nosi i neke dobre stvari.

Ana Ivanović

Ivanovićeva je dobila prvi set sa 6:3 uz solidnu igru, dok je sledeća dva izgubila bez dobijenog gema.

„Počela je da igra zaista jako dobro i stvarala je pritisak. Izgubila sam osećaj, nisam znala gde će da završi loptica, ni moja i njena. Onda sam malo počela u svemu tome da paničim, a ona da mnogo dobro igra duboke lopte i da napada moj servis, pa sam stalno osećala pritisak. Ubacila je veliki procenat prvog servisa“, rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka je istakla da je čak i u drugom i trećem setu osetila u nekoliko navrata da je mogla da preokrene meč, ali da nije uspela.

„Bilo je momenata koji su mogli da promene meč, ali nekako nije išlo u moju korist. Malo sam pala i neke lopte za koje sam imala osećaj nisam iskoristila. Ona je sve vreme dobro igrala i stvarala pritisak i nisam mogla da uđem u ritam. To je nešto na čemu treba da radim“, rekla je Ivanovićeva.

Pre eliminacije Ivanovićeva je pokazivala jako dobru igru, ali je kazala da ima još mnogo stvari na kojima treba da radi sa svojim timom.

„Za neke treba vremena da se slegnu. Prva stvar na kojoj treba da radimo je da držim nivo igre iz meča u meč, fali mi taj kontinuitet. Ali, i to je sastavni deo sporta, ima jako mnogo mečeva. Malo je već i stigao umor…Nisam ni dugo bila kod kuće i toga sam se uželela. U svakom slučaju, bilo je jako mnogo pozitivnih stvari, ali i mnogo onih na kojima treba da radimo i, naravno, još mnogo turnira“, rekla je Ivanovićeva.

Do kraja sezone glavni cilj je koncentracija na grend slemove, ali i druge stvari.

„Dugoročni cilj jeste Gren slem, ali svaki dan imamo male ciljeve na kojima želimo da radimo da bih popravila igru. Kada igram dobro, to je na veoma visokom nivou, samo to moram da radim malo češće“, rekla je Ivanovićeva.

hotsport.rs/beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter