0
Evropske lige

Koliko je Real zapravo izgubio porazom od Barse?

Objavljeno: 24.03.14 u 10:51

Svet je sinoć stao na skoro dva sata, da isprati novi „El Klasiko“ i duel dva najskuplja fudbalska tima na planeti. Barselona je slavila nakon velikog preokreta, a kao i obično u duelima ova dva tima, sudija je imao jednu od vodećih uloga.

Real - Barsa

Ubrzo nakon meča, najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, žalio se bez dlake na jeziku na sudijsku predstavu u Madridu, ali ga je sa druge strane iskusni Ćavi demantovao.

Osim toga što je Real izgubio meč, za koji se popularno kaže da vredi šest bodova jer je okršaj direktnih konkurenata, Madriđani su sebi napravili još jedan problem. Naime, u Primeri ne odlučuje gol razlika kao u većini nacionalnih šampionata, već međusobni skor ekipa. Real je ove sezone podbacio izgubivši od Atletiko Madrida kod kuće, te odigravši nerešeno u gostima, pa tako ima slabiji skor u odnosu na gradske rivale, dok je sa dva poraza od Barse ove sezone, takođe u podređenom položaju u odnosu na Katalonce.

To ujedno znači, da će Real u ovoj neizvesnoj trci morati da ima više bodova od konkurenata ako želi titulu, jer u slučaju da bude izjednačen sa bilo kojom od ove dve ekipe, druga ekipa će slaviti i osvojiti pehar. Takav scenario je vrlo moguć, s obzirom da veći deo sezone ova tri tima razdvaja svega jedan ili nijedan bod na tabeli, kao što je uostalom i trenutno slučaj, jer Atletiko i Real imaju isti broj bodova na vrhu, ali je Atletiko prvi zbog boljeg međusobnog skora. Podsećamo, Barsa trenutno ima bod manje od madridskih ekipa.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter