0
Evropske lige

Kakav Klasiko – dva preokreta, sedam golova, crveni i pobeda Barse! (VIDEO)

Objavljeno: 23.03.14 u 22:53

Fudbaleri Barselone pobedili su u Madridu ekipu Reala rezultatom 3:4 (2:2) u velikom derbiju 29. kola Lige Primere. 

FOTO: marca.com
FOTO: marca.com

Strelci za Barsu bili su Inijesta u osmom i Mesi u 42. i 65. i 84 sa bele tačke dok su strelci za Real bili Benzema u 20. i 24. i Ronaldo u 55. minutu

Prvih 45 minuta potpuno je opravdalo očekivanja, viđena su četiri gola, a Barsa je povela već u sedmom minutu kada je Mesi proigrao Inijestu na levom boku, a ovaj snažnim udarcem levom nogom poslao loptu od prečke u gol.

Ipak, Real se vratio i preko Benzeme preokrenuo za samo četiri minuta. Francuze je postigao oba pogotka nakon centaršuteva Di Marije sa levog boka. Prvo je savladao Valdesa glavom, a potom je maestralno prihvatio loptu između Pikea i Maskerana za 2:1.

Lionel Mesi je izjednačio na 2:2 i postao apsolutni rekorder po broju golova u duelima Barse i Reala. Argentinac se našao na pravom mestu posle gužve i sa sedam metara poslao loptu u donji ugao.

Pored pogodaka, obe ekipe imale su po dve odlične šanse u prvih 45 minuta. Barselona je dva zicera promašila preko Mesija i Nejmara, dok je na drugoj strani neprecizan bio Benzema koji je uz Di Mariju bio najveća opasnost po gol Katalonaca.

Real je do novog vođstva došao posle 10 minuta igre u nastavku. Kristijano Ronaldo je krenuo u solo prodor po levoj strani, zalomio Danija Alveša koji ga je faulirao van kaznenog prostora, a sudija Maljenko pokazao na belu tačku.

Ronaldo penal

Samo sedam minuta kasnije, novi penal, ali ovoga puta na drugoj strani. Lionel Mesi je maestralno proigrao Nejmara, koji je pobegao Marselu, a Ramos ga je oborio sa leđa, a sudija pokazao na belu tačku, a štoperu Reala pokazao put u svlačionicu.

Brojčanu prednost Barselona je iskoristila u 84. minutu takođe sa bele tačke. Inijesta je ušao u šesnaesterac, prošao Karvahala, a na njega naleteo Ćabi Alonso, a sudija Maljenko pokazao na belu tačku, a Mesi pogađa gornji desni ugao za 4:3.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa se trka za titulu nastavlja. Real i Atletiko imaju po 70, a Barsa 69 bodova.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter