1
Fudbal

Hrvatima preti suspenzija, Srbija na Mondijalu u Brazilu?

Objavljeno: 23.03.14 u 11:23

Svetska i Evropska fudbalska federacija ozbiljno su zapretili Vladi Republike Hrvatske da bi klubovi i reprezentacije iz te zemlje mogli da budu izbačeni iz svih međunarodnih takmičenja ukoliko se politika i dalje bude mešala u unutrašnje stvari Fudbalskog saveza Hrvatske.

srbija-hrvatska

Cela priča je pokrenuta nakon što je Sportska inspekcija uz odobrenje Ministarstva sporta u vladi Republike Hrvatske zatražila od Fudbalskog saveza te zemlje da oduzme licencu zagrebačkoj Lokomotivi uz obrazloženje da se radi o filijali Dinama, kao i Hrvatskom dragovoljcu i Vinogradaru.

Čak se ministar Željko Jovanović osmelio i usprotivio UEFA rekavši da ne bi trebalo da se meša u zakone Republike Hrvatske nakon čega je usledila oštra reakcija iz Niona.

Ukoliko zaista dođe do sankcija moglo bi čak da se desi da Hrvati budu izbačeni sa Mondijala, što je ipak malo verovatno, ali ukoliko se desi pitanje je ko bi u tom slučaju zamenio „vatrene“. Najrealnije je da to bude Island koji je poražen u baražu od selekcije naših zapadnih komšija ili u krajnjem slučaju Srbija koja je zauzela treće mesto u grupi u kojoj se takmičila Hrvatska.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Jao novinari cemu palite narod??? Prvo nece ih izbaciti a drugo i da ih izbace opet mi nemano sanse da idemo jer bi isao Island. Kakvi naslovi? Kako vas samo nije sramota???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter