0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Pokazali smo ozbiljnost iako meč nije imao rezultatski značaj, ne zameram Tejiću (VIDEO)

Objavljeno: 22.03.14 u 21:47

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u 25. kolu ABA lige i pobedom nad ekipom MZT-a.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Više se pričalo o Budiveljniku, postojala bojazan da će se to preneti na tim, ali smo pokazali ozbiljnost iako meč nema takmičarski značaj. Odigrali smo odgovorno, kontrolisali igru i odbranili domaći teren. Zadovoljan sam pobedom, ali i činjenicom da smo bili ‘unutra’ protiv MZT-a i odbranili domaći teren. Pre svega smo igrama i rezultatom omogućili sebi da nemamo opterećenje u takmičarskom smislu. To je došlo zahvaljujući igrama, prišli mešu kao da je bitan, evidentno da je ozbiljnost na visokom nivou. Zadovoljan sam i pristupom svih igrača“, rekao je Radonjić za ‘B92’.

Novinare je zanimalo i šta se dogodilo u finišu meča kada je došlo do duela Tejića i Čekovskog.

„Tejić je odreagovao na udarac protivnika i ne mogu ništa da mu zamerim. Najmlađi je bio na terenu, nije bio isprovociran, nego udaren. Više treba pričati o postupku protivničkog igrača“.

Radonjić je iskoristio ovaj meč da pruži šansu igračima koji su u prethodnom periodu imali manju minutažu. Među njima je i Ukrajinac Lipovij.

„Lipovij igra samo ABA ligu, polako ulazi u ritam, pokazao da možemo da računamo na njega. Dobro je da je pravio neke greške, da je unutra sa celim timom. Moja procena je bolje da se Nelson odmori. Odradio je trening, ali sam smatrao da je dovoljno da igra toliko, i da je rezultat bio drugačiji on ne bi igrao. Bitnija je sledeća utakmica“.

Bio je ovo i prvi meč koji je Aleksandar Cvetković odigrao protiv ’svoje’ Zvezde.

„Cvele igra odlučno, čestitam mu na tome. Bio je pod emocijama, nije pružio igru kao što se očekivalo. Odličan momak i želim mu sve najbolje.“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter