0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda savladala MZT i u dobrom raspoloženju čeka meč sa Budiveljnikom

Objavljeno: 22.03.14 u 20:50

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda u ABA ligi pošto su u 25. kolu savladali ekipu MZT-a rezultatom 87:77 (24:17, 19:18, 27:20, 17:22).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Izabranici Dejana Radonjića su rutinski stigli do nove pobede u meču koji nije imao bitniji rezultatski značaj. Crveno-beli su vodili tokom čitave utakmice, gosti su u nekoliko navrata uspevali da priprete, ali nedovoljno da izbegnu poraz.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Boban Marjanović sa 17 poena i 9 skokova, Tadija Dragićević je ubacio 18 poena i zabeležio 4 skoka i 3 asistencije, Katić je dodao 15, a Dženkins 10 poena.

Kod gostiju se istakao Stefan Sinovec sa 17 poena, Cvetković je imao 14, a Stojanovski 11 koševa.

Crvena Zvezda je i pre ovog kola obezvedila prvo mesto, a sada ima skor 21-4 i u dobrom raspoloženju dočekuje revanš protiv Budiveljnika u četvrtfinalu Evrokupa.

Tok meča:

4/4 Uprkos veliko zaostatku, gosti se nisu predavali već su serijom 10:0 uspeli da priđu na 74:67. Iako se činilo da će crveno-beli mirno privesti meč kraju, stvari na parketu su se ozbiljno zakuvale četiri minuta pre kraja. Tejić i Čekovski su se potukli kada je mladi igrač Zvezde, koji je bio fauliran pri zakucavanju, ošamario centra gostiju, umešali su se i ostali igrači kako bi smirili strasti, a sve je završeno isključenjem dvojice najratobornijih. Crveno-beli su se bolje snašli nakon kratke pauze, uspeli da sačuvju prednost i na kraju trijumfovali rezultatm 87:77.

3/4 Tadija Dragićev postiže sedam vezanih poena za Zvezdu na startu drugog poluvremena, Dženkins ga prati, pa se pridružuje i Marjanović za vođstvo 58:40. Rebić postiže svoju prvu trojku na meču, košarkaši Solnoka ne pronalaze rešenje za napade crveno-belih koji na kraju treće deonice vode sa 70:55.

2/4 Sinovec je i u drugoj deonici nastavio da pravi probleme Zvezdi, pa je uz pomoć Čekovskog uspeo da smanji zaostatak MZT-a na 24:21. Katić postiže pet vezanih poena, Blažić postiže trojku i Zvezda ponovo ima osetniju prednost 32:25. Nikolovski koristi lošu odbranu crveno-belih i postiže trojku, Marjanović postiže poene za Zvezdu, a Rebić vraća dvocifrenu prednost. Ipak, MZT uspeva da smanji zaostatak i rezultat na poluvremenu je 43:35.

1/4 Iako meč nema rezultatski značaj, košarkaši Zvezde su od prvog minuta zaigrali veoma ozbiljno rešeni da što pre steknu ozbiljniju prednost. Boban Marjanović je postigao prvih 9 poena za crveno-bele, nakon čega je Šehović uspeo da se upiše u strelce za gostujući tim. Zvezda igra odlično u odbrani i poenima iz kontre Blažića i polaganjem Radenovića stiže do vođstva 16:4. Dženkins postiže trojku, Blažić oba slobodna bacanja, nakon čega se razigrao Stefan Sinovec počeo da pogađa za MZT. Do kraja prve četvrtine je ubacio devet poena za 24:17.

Košarkaši Crvene zvezde večeras dočekuju MZT u pretposlednjem kolu ligaškog dela ABA lige.

Crveno-beli su veliki favoriti u ovom meču a potencijalni problem mogao bi da predstavlja umor igrača koji već duže vreme igraju u ritmu od dva meča nedeljno. Zvezda je tokom nedelje poražena na gostovanju Budiveljniku u četvrtfinalu Evrokupa, dok je MZT odmarao tokom nedelje nakon pobede nad Širokim prošlog vikenda.

Crvena zvezda trenutno okupira prvo mesto na tabeli sa 20 pobeda i 40 poraza, koje bi novom pobedom i definitivno potvrdila, dok MZT ima učinak od po 12 pobeda i poraza.

U prvom delu sezone MZT je na domaćem terenu savladao Zvezdu sa 65:58, dok je prošle sezone Zvezda bila ubedljiva u Beogradu sa 87:72.

Meč počinje od 19 časova a prenos kao i obično možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter