0
Evrokupovi

Van Persi heroj Junajteda, Dortmund prošao uprkos porazu od Zenita! (VIDEO)

Objavljeno: 19.03.14 u 22:30

Fudbaleri Mančester Junajteda i Borusije Dortmund poslednji su četvrtfinalisti Lige šampiona nakon što su večeras eliminisali Olimpijakos i Zenit. 

Liga sampiona

Junajted je nakon poraza od 0:2 u Atini, uspeo da nadoknadi zaostatak golovima Van Persija u 25. iz penala, 45. i 51. minutu. Ipak, treba istaći da je jedan od najzaslužnijih za prolaz Junajteda bio i golman De Hea koji je u prvom poluvremenu pri rezultatu 1:0 zabeležio dve čudesne intervencije.

U Dortmundu, Zenit je uspeo da savlada vicešampiona Evrope rezultatom 2:1 golovima Hulka u 16. i Rondona u 73. minutu, dok je strelac za domaće bio Kel u 38. minutu. Ipak, Nemci su prošli zahvaljujući pobedi od 4:2 u prvom susretu.

Srpski reprezentativac Miloš Jojić u igru je ušao u 69. minutu i pet minuta kasnije zaradio je žuti karton zbog oštrog starta na Vitsela.

U četvrtfinale su pre Junajteda i Dortmunda prošli Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Bajern Minhen, Čelsi i Pari sen Žermen.

Žreb za narednu fazu na programu je u petak u 12 sati.

Iz minuta u minut:

22:35 – KRAAAJ! Junajted i Dortmund su u četvrtfinalu!

22:30 – U nadoknadi vremena, Felaini menja povređenog Van Persija, koji je uz ovacije na nosilima iznesen na terena.

22:22 – Olimpijakos je u potpunosti preuzeo inicijativu i težište igre je na polovini Junajteda, ali se domaći dobro brane. Dobar pokušaj imao je Dominges, ali je njegov udarac iz teške pozicije zaustavio dobro postavljeni De Hea.

22:15 – GOOOOOL! Zenit ponovo vodi! Nakon akcije po levoj strani, Krišito je centrirao, a na pravom mestu našao se Rondon i glavom savladao Vajdenfelera.

22:11 – U Dortmundu, srpski reprezentativac Miloš Jojić ušao je u igru u 69. minutu umesto Mihtarijana.

22:08 – Nova šansa za Olimpijakos, Holebas se odlično ubacio iz drugog plana i sa desetak metara odlično zahvatio jednu povratnu, ali je De Hea ponovo bio na mestu.

22:05 – Junajted prepušta inicijativu Olimpijakosu, koji vezuje dve solidne prilike. Prvo je Peres glavom šutirao pored gola, a potom je Domingez naleteo na jednu odbijenu i sa 16 metara poslao loptu preko prečke.

21:53 – GOOOOOL! 3:0 za Junajted, het-trik Van Persija! Golma Roberto je uhvaćen na krivoj nozi, krenuo je na suprotnu stranu, a lopta završila u njegovom uglu.

21:50 – Posle dva minuta igre u nastavku, Olimpijakos ima solidnu priliku, ali je Perez slabo šutirao glavom sa osam metara.

21:30 – GOOOOOOL! 2:0 za Junajted i ponovo je strelac Van Persi! Runi prihvata dugu loptu na desnoj strani i pronalazi Van Persija koji lako sa peterca pogađa mrežu Roberta.

21:25 – De Hea čuva nadu Junajtedu! Kakve dve intervencije – prvo je Fuster šutirao sa pet metara, a na odbijenu loptu naleteo je Domingez, ali je De Hea novom čudesnom odbranom izbio loptu u korner.

21:24 – GOOOOOL! Kel izjednačuje na 1:1! Šmelcer je centrirao sa levog boka, a kapiten Dortmunda bio najviši i glavom pogodio za 1:1.

21:19 – Odlična šansa i odlična odbrana Roberta nakon Evrinog udarca glavom.

21:18 – Dortmund napada posle primljenog gola, a jedini ozbiljan udarac uputio je Groskrojc sa 20 metara, ali je golman Zenita odbio loptu u korner.

21:08GOOOOOL! Van Persi pogađa sa bele tačke za 1:0 na Old Trafordu, iako je golman Roberto ‘bio na lopti’! Prethodno je Fuster sa leđa naleteo na Holanđanina, a sudija pokazao na belu tačku.

21:03 – Najbolja šansa na Old Trafordu, Gigs centrira sa levog krila, a Runi glavom pogađa stativu.

21:02 – GOOOOL! Kakva golčina Hulka! Brazilac je prošao po levoj strani, uneo je u sredinu i sa skoro 30 metara raspalio po lopti i pogodio gornji levi ugao nemoćnog Vajdenfelera.

21:00 – Velika šansa za Olimpijakos! Kembel je kao brzi voz projurio po levoj strani, vratio povratnu za Fustera, a ovaj sa pet metara šutirao preko gola.

20:56 – Prva ozbiljna situacija pred golom Olimpijakosa, Runi centrira sa desne strane, ali je jedan defanzivac u poslednjem trenutku intervenisao ispred Van Persija.

20:53 – U Mančesteru, fudbaleri Olimpijakosa u uvodnim minutima pokazuju da se ne libe da napadnu i igraju veoma organizovano u odbrani. Manolas je dobio žuti karton zbog obaranja Velbeka.

20:50 – Prva velika šansa viđena je u Dortmundu u petom minutu kada je Aubamejang iz neposredne blizine šutirao glavom za malo pored gola.

20:00 – Sastavi timova:

Srpski fudbaler Nemanja Vidić ne nalazi se ni na klupi Junajteda, dok će preostali srpski predstavnici večeras, Miloš Jojić i Aleksandar Luković, meč Borusija – Zenit početi kao rezerve.

Junajted: De Hea, Rafael, Džons, Ferdinand, Evra, Valensija, Karik, Gigs, Velbek, Runi, Van Persi.
Olimpijakos: Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Markano, Leandro Salino, N’dinga, Peres, David Fuster, Kempbel, Dominges.

Dortmund: Vajdenfeler, Humels, Papastatopulos, Pišček, Šmelcer, Kel, Sahin, Groskrojc, Levandovski, Miktarijan, Aubamejang.
Zenit: Malafejev, Krišito, Lomberts, Hubočan, Anjukov, Fajzulin, Vitsel, Hulk, Dani, Keržakov.

Olimpijakos u Mančester stiže sa velikih 2:0 iz prvog meča odigranog u Atini i titulom državnog prvaka osvojenom i definitivno prethodnog vikeda. Junajted pored toga što ima veliki zaostatak se nalazi u veoma lošoj formi o čemu svedoči i nedeljni poraz od Liverpula od čak 3:0 na Old Trafordu nakon kojeg je postalo jasno da „đavole“ sledeće sezone nećemo gledati u Ligi šampiona.

Još uvek aktuelni vicešampion Evrope, dortmundska Borusija, na svom poslovično dupke punom Vestfalenu dočekuje ruski Zenit i to sa dva gola prednosti stečena na stadionu Petrovski pre dve nedelje (2:4). Samim tim jasno je da klub iz Sankt Peterburga mora od početka da otvori karte i napadne „milionere“ koji su pokazali da nisu neranjivi pošto su prethodnog vikenda poraženi na svom terenu od imenjaka iz Menhengladbaha (1:2).

Kao i uvek na našem portalu možete da pratite dešavanja na ovim utakmicama iz minuta u minut, dok na livescore stranici uz rezultate ovih mečeva možete da pronađete i sve ostalo što vas zanima.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter