4
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Uzbudljivo na Vračaru, Partizan drži korak za večitim rivalom (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 16.03.14 u 14:20

Fudbaleri Partizana u vrlo uzbudljivoj utakmici 19. kola Jelen Superlige na Vračaru su savladali ekipu Rada sa 4:2 (2:0).

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Aktuelni šampion je u prvom poluvremenu sigurnom igrom ima prednost od dva gola, koja je poptuno istopljena sredinom drugog dela igre.

Rad je u vrlo kratkom periodu došao do izjednačenja, ali to nije poremetilo fudbalere crno – belih već im je dalo dodatan motiv, pa su izabranici Marka Nikolića vrlo brzo vratili prednost na svoju stranu da bi na kraju slavili sa 4:2.

„Potpuno je neobjašnjivo šta se događalo u drugom poluvremenu i kako smo primili golove. Što se tiče isključenja Lazovića i Kneževića zaista ne zna šta drugo da kažem osim da je suđenje danas bilo totalno konfuzno“ promuklim glasom rekao je posle utakmice Marko Nikolić.

Tok meča:

95′ – GOOOOOOOOOOL! Ono što mu nije pošlo za nogom par minuta ranije, jeste na samom kraju meča. Škuletić je sjajnim udarcem sa oko 17 metara postigao gol za konačnih 4:2 za Partizan i nove bodove koje aktuelnog šampiona ostavljaju u trci za titulu.

90′ +5 – Počela je nadoknada vremena na Vračaru, a Partizan je mogao preko Škuletića da otkloni sve dileme oko pobednika ali je njegov pokušaj loba ritunski pročitao Daniloivć.

81′ – Nakon trećeg gola crno – belih izbila je velika gužva na terenu, a epilog je bio dva crvena i dva žuta kartona. Isključeni su iz igre Danko Lazović i Srđa Knežević, a ‘požuteli’ su Obradović i Danilnović. Nakon što su se strasti smirile meč je nastavljen.

80′ – GOOOOOOOOOOL! Partizan ponovo vodi. Nakon velikog pritiska posle primljenog gola, volej je zahvatio Luka, golman Rada je krajnjim naporom odbranio ovaj šut, a na odbijenu loptu natrčao je Brašanac i plasirao u gol!

76′ – GOOOOOOOOOOL! Injac je pobegao Trajkoviću i potom ‘prvom’ zahvatio loptu i matirao nemoćnog Lukača!

72′ – GOOOOOOOOL! Tek što je ušao u igru Ožegović je savladao Lukača nakon što je smušeno reagovala odbrana crno – belih. Knežević je vrlo brzo izveo slobodan udarac na polovini Partizana, lopta je nekako stigla do Ožegovića koji je u maniru iskosnog golgetera postigao prvi gol za ‘građevinare’ na ovom meču.

70′ – Trener Rada Aleksandar Janković na teren je poslao još jednog napadača a u pitanju je mladi Ognjen Ožegović.

60′ – Legendarni kapiten crno – belih Saša Ilić ušao je u igru, a šef struke Marko Nikolić odlučio je da sa terene izvede Malbašića.

51′ – Nešto mirniji tempo utakmice na samom početku drugog dela igre. Crno – beli imaju blagu terensku inicijativu ali za sada bez prave prilike za gol.

45′ +2 – GOOOOOOOOOOL! Nakon perioda mirne igre usledio je novi pritisak crno – belih koji je urudio plodom pred sam istek prvog dela igre. U drugom minutu nadoknade vremena Andrija Živković smestio je loptu u mrežu golmana Rada i Partizan na odmor odlazi sa dva gola prednosti.

36′ – Kraći prekid izazvali su navijači nakon što su napravili bakljadu Odmah pošto su uklonjene baklje sa terena i dim se razišao arbitar je dao znak za nastavak utakmice.

31′ – Injac je dobro šutirao, Lukač još bolje odbranio.

30′ – Nakon prvih pola sata igre, crno-beli dominiraju, Rad često pravi faulove, gol Drinčića za sada bi mogao da bude odlučujući.

27′ – Prvi žuti karton na meču. Dobija ga Injac iz Rada zbog grubog starta nad Živkovićem.

25′ – Dosta faulova fudbalera Rada koji „seku“ igru gostiju.

21′ – Nova dobra prilika za crno-bele. Ponovo je Lazović pokušao da uposli isturenog Škuletića ali je napadač ostao kratak i rezultat se nije promenio.

15′ – Par faulova, malo zatišje nakon vodećeg gola crno-belih.

11′ – Gol Drinčića! Partizan vodi 1:0! Direktno iz slobodnog, lopta je izgleda zakačila nekoga i završila u mreži.

8′ – Prva šansa na meču. Malbašić je šutirao, Danilović odbranio, lopta stiže do Lazovića čiji šut završava pored gola.

5′ – Kontranapad gostiju, Lazovićev pas nije stigao do Škuletića inače bi bilo opasno u kaznenom prostoru domaćih.

2′ – Dva kornera za redom za domaći tim ali bez prilika.

1′ – Počeo je meč, temperatura je oko 15 stepeni, uslovi za igru su solidni.

Postave

Rad: Danilović, Rodić, Knežević, Kolunija, Lazevski, Raspopović, Gnjatić, Srećković, Radivojević, Babić, Injac.

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Živković, Malbašić, Lazović, Škuletić.

Sudija: Marko Popović

Crvena zvezda je juče savladala Radnički i ponovo ima četiri boda viška na vrhu tabele, pa crno-beli danas imaju imperativ pobede.

Partizan je ujedno i favorit, s obzirom da je Rad trenutno poslednji na tabeli, ali sa druge strane domaći tim igra nešto bolje u prolećnom delu sezone tako da crno-belima ne predstoji lak zadatak.

U prvom delu sezone, Partizan je kao domaćin savladao Rad sa 3:1 golovima Fofane, Živkovića i Ilića dok je utešni gol za goste postigao Rodić.

Dodatnu pažnju na ovaj meč privukao je i Lotar Mateus, koji je u svojoj autobiografiji pisao o spornim susretima ova dva tima dok je bio glavni trener Partizana.

Meč je na programu danas od 14 časova i 30 minuta a prenos iz minuta u minut možete pratiti na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter