3
Domaći fudbal

Mateus: Učestvovao sam u nameštanju sa Partizanom bez svoje volje!

Objavljeno: 10.03.14 u 09:29

Legendarni Lotar Mateus, nekada najbolji fudbaler sveta a kasnije trener FK Partizan, u svojoj autobiografiji „Sve ili ništa“, izneo je niz optužbi na račun upravo FK Partizan ali i celokupnog srpskog fudbala prenosi „ALO!“.

Borussia Dortmund v Eintracht Frankfurt - Bundesliga

U jednom delu svoje autobiografije, a koja se odnosi na period proveden u Beogradu, Mateus navodi situaciju kada je njegov tim poražen sa 1:0, a uzrok poraza je bio očigledno nezalaganje fudbalera, o kojem on kako tvrdi nije znao ništa sve do kraja meča. Uzevši u obzir rezultate Partizana, jedini poraz od 1:0 u toj sezoni bio je od ekipe Rada, na Banjici 26. aprila 2003. godine, pa je vrlo verovatno da Nemac misli upravo na taj susret.

„Kada sam se nakon meča uputio u svlačionicu, trener golmana mi je rekao da je klađenje na ovaj meč obustavljeno, te da nije baš sve regularno u vezi sa susretom. Kada su se igrači spremili i već napustili svlačionicu, zadržao sam jednog od njih u kojeg sam imao najviše poverenja, da mi objasni šta se na terenu desilo. Odgovorio mi je da je dve sezone pre toga, taj tim pustio njih kada su im bili potrebni bodovi za titulu, a sada je vreme da se usluga vrati, jer tom timu treba što više bodova da izbori opstanak“, navodi Mateus i dodaje „Ironično sam mu poručio da me sledeći put obaveste o tome, da se ne nerviram i rizikujem da dobijem infarkt zbog njih.“

Nemački trener je dodao i da je nakon toga odgledao snimak meča od dve sezone ranije, koji mu je taj igrač spomenuo, a opet, verovatno se misli na meč od 28. aprila 2001. kada je Partizan slavio protiv Rada sa 2:1 iako je gubio 0:1.

„Kada sam odgledao snimak tog meča, u kojem je Partizan u poslednjih par minuta dao dva gola za preokret, postalo mi je jasno zašto smo izgubili tog dana“, piše Mateus.

Lotar Mateus je dodao i da je uveren da se u Srbiji često igra takozvani „3 za 3“ sistem, ali da je to prisutno u velikom broju evropskih liga, pa ga taj detalj i ne čudi.

Pomenuti FK Partizan i FK Rad sastaju se već ovog vikenda, a oči javnosti će nakon ovoga biti uperene baš u taj meč.

hotsport.rs

 

0
0

3 Komentara

    • Nemate vi ni poklonjene , a bogme ini zasluzene titule… Ali zato imate fasiste za navijace… Bas onako sportski da ne kazem ljudski… Ma j…. g….

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter