0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: CSKA još jednom deklasirao Partizan u Moskvi

Objavljeno: 13.03.14 u 18:39

Košarkaši Partizana doživeli su još jedan težak poraz od ekipe moskovskog CSKA, ovoga puta rezultatom 84:52 (16:15, 22:7, 32:19, 14:11) u 10. kolu top 16 faze Evrolige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpski šampion se vrlo dobro držao gotovo 15 minuta, ali je domaći tim svoju igru pronašao u preostalih pet što mu je bilo dovoljno da napravi ogromnu razliku. CSKA je ubacio čak šest trojki iz 10 pokušaja, dok je na drugoj strani jedinu trojku za Partizan ubacio Saša Pavlović i to u ranoj fazi meča.  Fridzon je za sada najefikasniji akter meča sa 10 poena, a u timu Duška Vujoševića bolji od ostalih je Lovernj sa šest.

U drugom poluvremenu Moskovljani su mirno privodili meč kraju i povećavali svoju prednost, sve do konačnih 84:52. Jedini raspoložen u timu Partizana je ostao Lovernj, ali nedovoljno da spreči ubedljiv poraz crno-belih.

Kod CSKA najefikasniji su bili Fridzon i Kaun sa po 13 postignutih poena, 11 je dodao Hrijapa, a po 9 Krstić i Džekson.

U timu Partizana se istakao Lovernj sa 17 poena i 5 skokova, Tepić je ubacio 9, a Pavlović 8 poena.

Crno-belima nakon ovog poraza imaju skor 2-8, dok je CSKA ostvario 9 pobeda i samo 1 poraz u top 16 fazi Evrolige.

Tok meča:

4/4 Krstić poenima sa distance otvara poslednju deonicu. Na drugoj strani Pavlović vara Micova i polaže za 77:43. Voroncevič pogađa dvojku i povećava prednost Moskovljana. Lovernj je jedini koliko toliko raspoloženi košarkaš Partizana i ponovo poentira, Krstić pogađa slobodna bacanja za 80:45, Zozulin pogađa novu trojku za CSKA. Gagić prikucava nakon promašaja Pavlovića za 83:49. Moskovljani su na kraju trijumfovali rezultatom 84:52.

3/4 CSKA serijom poena na startu drugog poluvremena povećava svoju prednost i nakon poena Kauna sa linije slobodnih bacanja vodi 42:22. Uzvraća Pavlović sa poludistance, prati ga i Lovernj. Kaun opet lako vara odbranu crno-belih, Fridzon pogađa trojku i rezultat je 47:28. Hrijapa lako polaže i pogađa dodatno slobodno bacanje, uzvraća Lovernj trojkom za 53:31. Micov pogađa dvojku i dodatno slobodna bacanje, nakon njega poene postiže i Hrijapa za 60:33. Lovernj pogađa uz prekršaj, nakon čega koristi i dodatno slobodno bacanje. Nenad Krstić zakucava za 65:37. Pargo krade loptu Bogdanoviću i lako realizuje kontru, Tepić pogađa slobodna bacanja, nakon čega Pargo pogodio dvojku uz dodatno slobodno bacanje za konačnih 70:41 na kraju treće deonice.

2/4 – Navijači domćeg tima zajedno sa pristalicama Partitzana, kojih ima i na ovom meču, upravo uzvikuju „Srbija – Kosovo“ i „CSKA – Partizan“. Prvu nešto osetniju prednost CSKA je napravio na tri minuta pre kraja prvog poluvremena kada je poveo sa 29:20 što je prilično s obzirom na to da je u pitanju utakmica sa malim brojem poena. „Armejci“ su u poslednjih pet minuta drugog perioda napravili seriju od čak 16:0 koja im je donela ogromnih 18 poena prednosti (38:20).

1/4 – Vrlo dobro su crno-beli otvorili meč u Moskvi i za sada ne dozvoljavaju igračima CSKA da se rezultatski odlepe, naprotiv upravo je srpski šampion imao najveću prednost u prvih 10 minuta (2:7). Do isteka prve četvrtine „armejci“ su uhvatili priključak pa je u poslednjih nekoliko minuta viđena rezultatska klackalica. U domaćem timu najefikasniji je Hrjapa sa pet poena, a Krstić je dodao četiri. Kod Partizana Lovernj i Milutinov su ubacili po četiri.

Jednu od dve pobede u Top16 fazi Evrolige košarkaši Partizana zabeležili su baš protiv današnjeg rivala, ekipe CSKA iz Moskve kojoj gostuje danas od 17.00 časova u meču 10. kola. Zanimljivo je da je to ujedno bio i jedini poraz „armejaca“ koji dele prvo mesto na tabeli grupe F sa madridskim Realom.

Crno-beli i dalje imaju teoretsku šansu da se plasiraju u četvrtfinale pošto imaju po dve pobede manje od Lokomotive i Bajerna, međutim čini se da u klubu ne gaje lažnu nadu odnosno da su se okrenuli završnici ABA lige kako bi uspeli da obezbede plasman u evropsku elitu i sledeće sezone. O tome najbolje svedoče reči trenera Vujoševića koji je u najavi ovog meča rekao da je za srpskog šampiona važniji duel protiv Solnoka nego ovaj današnji, dodavši da u Moskvu ne vodi povređenog Tarensa Kinsija.

„Putujemo u Moskvu bez Kinsija, jer nije sanirao povredu skočnog zgloba. Još uvek oseća bol, došao je u fazu da ne može da trenira, već samo igra utakmice. To se ne poklapa sa našim načinom rada. Koristili smo ga u mečevima gde je bilo važno, ali svesni smo da naše šanse u Moskvi nisu velike. CSKA je apsolutni favorit, sa velikim ambicijama kada je Evroliga u pitanju. Ovaj meč je bitan, ali nije važniji od Solnoka“ – kazao je u utorak Vujošević.

CSKA je u prvoj fazi Evrolige zabeležio obe pobede protiv Partizana od čega je upečatljiv trijumf u Moskvi od čak 88:46 što je ujedno bio i najubedljiviji poraz crno-belih. Međutim, i pored toga što su u Beogradu trijumfovali u prvom delu u drugom su Moskovljani poraženi u srpskoj prestonici pa imaju veliki motiv za revanš.

„Činjenica da je Partizan jedina ekipa koja nas je pobedila u Top 16 fazi takmičenja, dovoljno govori koliko nam je ovaj meč važan. Uvek kad igrate protiv Partizana možete da očekujete fizički tešku utakmicu sa dosta skokova. Nećemo ih pobediti, ako svih 40 minuta ne budemo fokusirani na igru“ – rekao je trener ruskog tima Etore Mesina.

Za Partizan ni na ovom meču pored Tarensa Kinsija neće igrati Davis Bertans čiji debi u ovoj sezoni se očekuje na duelu protiv Solnoka. Uz njih dvojicu u timu nema ni Lea Vestermana i Dragana Milosavljevića za koje je ova sezona završena zbog teških povreda kolena. Kada je u pitanju domaći tim danas je stigla vest da će ovaj, ali i narednih nekoliko mečeva, zbog povrede zgloba preskočiti Miloš Teodosić.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter