in ,

Školska liga u golfu i u Nišu i Novom Sadu

Nakon prošle godine kada je uspešno održana prva Školska golf liga u u kojoj su učestvovali učenici 16 osnovnih škola u Beogradu, Golf asocijacija Srbije je ove godine u novo izdanje Lige uključila i osnovce iz Novog Sada i Niša.

Golf

Ovaj projekat, koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, uspešno se održava od jesenas, kada je Golf asocijacija Srbije obišla sve škole koje su uključene u takmičenje, gde su školarci mogli da se upoznaju sa osnovama sporta. Nakon zimske pauze, svaka škola je napravila selekciju od 12 igrača koji će je predstavljati na turnirima.

Generalni sekretar Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović istakla je efekat Školske lige na popularizaciju ovog sporta.

„Naš najpoznatiji i najuspešniji projekat u prethodnoj godini definitivno je bila Školska golf liga i ona nam je donela znatno veći broj dece koja su počela da treniraju golf. Početkom 2010. godine kada smo krenuli sa projektom popularizacije golfa među decom, imali smo dvadesetak dece, a sada aktivno imamo između 220 i 250 mališana koji su stalno tu. Prošle godine podelili smo lepe nagrade, deset najboljih juniora dobilo je školarinu, dok je najbolja škola dobila kompjuter i svi su bili prezadovoljni događajem, tako da imamo veliku želju da ovaj projekat raste iz godine u godinu“, objasnila je Suturović Bogdanović.

Turnir beogradske lige održaće se od 2. aprila do 29. maja. Turnir u Nišu na programu je od 24. do 26. marta, dok će najmlađi Novosađani igrati 12. marta. Turnir regionalne lige se održava 30. aprila, a finale i dodela nagrada zakazani su za šesti jun.

hotsport.rs/SEM

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Ninković: Voleo bih da derbi odlučuje o tituli, Delije naš 12. igrač!

Kuzeljević zamenio Ristanovića na klupi Javora