0
Evrokupovi

LŠ, 1/8 FINALA: Veče evrogolova, Porto izbombardovao gol Bazela, Real prošao i pored poraza (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.14 u 22:40

Odigrana su prva dva revanš meča osmine finala nakon kojih smo saznali imena prvih četvrtfinalista. Očekivano u završnicu su se plasirali Porto koji je bio ubedljiv protiv Bazela i aktuelni prvak Evrope Real koji je poražen na svom stadionu od Šalkea, ali zbog trijumfa u prvom meču ide dalje.

Ništa nije nagoveštavalo da ćemo gledati dramu na Santjago Bernabeu pogotovo nakon što je Real u prvom meču prilično rutinski trijumfovao u Gelzenkirhenu sa 2:0. Međutim, Nemci su od starta meča preuzeli inicijativu što im se isplatilo u 20. minutu kada je Fuhs prvi put savladao Kasiljasa. Ronaldo je odgovorio pogotkom samo pet minuta kasnije, a isto vremenski period mu je bio potreban da ponovo poravna rezultat nakon što je Huntelar bio precizan u 40. minutu.

Benzema je početkom drugog dela prvi put doneo prednost Realu nakon lepog solo prodora, ali je ponovo usledio novi pogodak u roku od pet minuta pošto je Sane prelepim udarcem sa distance treći put savladao Kasiljasa. Do pet minuta pre kraja nije bilo promene rezultata, da bi ponovo Huntelar zatresao mrežu i to onu sa gornje strane pošto se lopta od prečke i tla odbila do nje. Trajala je strepnja Madriđana punih osam minuta, imao je Šalke još nekoliko udaraca sa distance, ali iskusni Kasiljas nije dozvolio senzaciju. Ceo meč vrlo dobro odigrao je Matija Nastasić.

Porto je bio favorit protiv Bazela, ali niko nije očekivao da će portugalski tim do vrha napuniti mrežu Švajcaraca. Čak četiri puta je golman gostiju morao da vadi loptu iz mreže i to je u sva četiri slučaja bio nemoćan. Dva puta su golovi padali iz slobodnih udaraca – Brahimi i Kazemiro, a u dva navrata su igrači Porta bili precizni sa prilične udaljenosti – Erera i Abubakar.

Loša vest za domaći tim je da se desni bek Danilo ozbiljno povredio sredinom prvog poluvremena zbog čega je morao da bude zamenjen

Liga šampiona, osmina finala

Rezultati:

Real Madrid – Šalke 3:4 (2:2) (prvi meč 2:0)
(Ronaldo 25, 45, Benzema 52 – Fuhs 20, Huntelar 40, 85, Sane 57)

Porto – Bazel 4:0 (1:0) (prvi meč 1:1)
(Brahimi 14, Erera 47, Kazemiro 56, Abubakar 76)

Sreda, 11. mart
20.45h Bajern – Šahtjor (prvi meč 0:0)
20.45h Čelsi – Pari Sen Žermen (prvi meč 1:1)

Utorak, 17. mart
20.45h Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (prvi meč 0:1)
20.45h Monako – Arsenal (prvi meč 3:1)

Sreda, 18. mart
20.45h Barselona – Mančester Siti (prvi meč 2:1)
20.45h Borusija Dortmund – Juventus (prvi meč 1:2)

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter