0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Odlični Katić predvodio Zvezdu do rutinske pobede nad Krkom (FOTO)

Objavljeno: 08.03.14 u 22:51

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u „Pioniru“ Krku rezultatom 78:65, u okviru 23. kola regionalne ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Izabranici Dejana Radonjića su samo u prvoj deonici imali problema sa neugodnom ekipom Krke, ali su vrlo brzo nametnuli svoj ritam igre i preokrenuli rezultat u svoju korist. Već do poluvremena su stekli dvocifrenu prednost, koju su u nastavku susreta samo uvećavali.

Najefikasniji u crveno-belom timu bio je Raško Katić sa 19 poena, Dženkins je dodao 15, a Dragićević 14 poena uz 9 skokova. Kod Krke se istakao Edo Murić sa 14 poena i 5 skokova, Buker i Buljan su ubacili po 11 pogodak, dok je Klobučar dodao 10.

Zvezda sada ima skor od 19 pobeda i 4 poraza, a samo joj je još jedan trijumf potreban kako bi i definitivno osigurala prvo mesto pred F4. Krka je 9. sa 10 pobeda i 12 poraza.

Tok meča:

4/4 Murić i Hukić na jednoj, a Nelson i Blažić na drugoj strani postižu poene i rezultat je 60:48. Hukić pogađa drugu vezanu trojku i smanjuje zaostatak Krke, Lazić uzvraća istom merom, ali Murić pogađa novu trojku za goste za 63:54. Murić nastavlja da rešava napade gostiju, pogađa tri slobodna bacanja i Krka zaostaje samo šest poena. Katić pogađa sa vrha reketa, Nelson je polovičan sa linije penala i Zvezde neda svoje vođstvo. Novi poeni centra crveno-belih, prati ga Dženkins i rezultat je 70:57. Lapornik pogađa iz teške pozicije za Krku, a Katić nastavlja svoj šou i koristi oba slobodna bacanja. Klobučar pogađa dva od tri slobodna bacanja za goste, Dragićević poentira nakon ofanzivnog skoka, a Buker pogađa dva penala za 74:63. Mladi Stefan Lazarević je dobio priliku da debituje u dresu Zvezde, a Dženkins pogađa dva slobodna bacanja. Buljan i Tejić pogađaju penale i stavljaju tačku na ovaj meč. Rezultat na kraju je 78:65 za Crvenu zvezdu.

3/4 Dženkins postiže prve poene u drugom poluvremenu, a zatim su se Lapornik i Klobučar prošetali kroz reket Zvezde i položili loptu u koš za 40:32. Dženkins ponovo pogađa, sada sa linije slobodnih bacanja, a zatim asistira Marjanoviću za lake poene i vođstvo 44:36. Dragićević je iznudio faul i pogodio oba slobodna bacanja, a Klobučar pogađa trojku za Krku. Dženkins je najraspoloženiji košarkaš Zvezde, krade loptu Klobučaru i baca kontru Marjanoviću, koji asistira Dragićeviću za 48:39. Dženkins pogađa oba slobodna bacanja i Zvezda ponovo ima +10, 50:40. Nelson pogađa jedno, Blažić oba slobodna bacanja za crveno-bele, dok na isti način poene za Krku postižu Buljan i Rojc. Katić pogađa iz igre, Blažić promašuje oba penala u finišu treće deonice koja je završena vođstvom Zvezde 55:43.

2/4 Dragićević trojkom za Zvezdu otvara drugu deonicu, zatim pogađaju Katić i Dženkins za vođstvo Zvezde 26:15. Košarkaši Krke konačno uspevaju da pogode nešto i smanjuju zaostatak, ali Lazić sa linije slobodnih bacanja održava ‘+10’. Katić završava kontru, Dragićević pogađa za 31:17. Gosti se bude i uzvraćaju serijom 7:0 zahvaljujući poenima Pavića i Bukera, dok Zvezda promašuje nekoliko šuteva. Rojc je precizan i Krka je prišla na 26:32. Marjanović hvata loptu pod košem gostiju i lagano zakucava, ali Krka rešava još jedan svoj napad i rezultat je 36:28 za crveno-bele. Blažić pogađa oba bacanja za vođstvo Zvezde na poluvremenu 38:28.

1/4 Zvezda ne koristi prvi napad na meču, a na drugoj strani Buljan pogađa oba slobodna bacanja za vođstvo Krke. Uzvraća Tejić, ali brzo pravi drugu ličnu grešku i umesto njega u igru ulazi Dragićević. Murić postiže četiri vezana poena za Slovence, uzvraća Dragićević, ali Buker pogađa dugu dvojku i tera Radonjića da zatraži tajm-aut. Dobru akciju sa Marjanovićem poenim završava Blažić, ali Buljan je na drugoj strani ponovo precizan i Krka vodi 12:6.

Lazić pogađa jedno slobodna bacanje, Nelson zakucava i prepolovljava zaostatak Zvezde. Katić i Dženkins pogađaju po jedno slobodno bacanje i rezultat je 11:12. Katić pogađa horog i dovodi Zvezdu u prvo vođstvo na meču, a nakon poena Dženkinsa sa penala crveno-beli povećavaju svoju seriju na 13:0 i sada vode 17:12 Katić pogađa još jednom, a Klobučar trojkom konačno postiže poene za Krku za 19:15 na kraju prve deonice.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su trenutno na vrhu tabele, a jučerašnji rasplet događaja ih je približio tome da regularni deo lige i završe upravo na prvom mestu. Cedevita je juče poražena na gostovanju Solnoku, pa bi Zvezda eventualnom pobedom večeras došla do dve pobede viška u odnosu na najbliže rivale.

Što se forme tiče, nakon poraza od Cedevite, crveno-beli su upisali dve pobede u ABA ligi kao i pobedu nad Lijetuvos Ritasom u okviru Evrokupa, pa je atmosfera dobra u crveno-belom taboru, ali bi umor sa druge strane mogao da bude problem.

Što se ekipe Krke tiče, igraju promenljivo, a u poslednjem kolu su ubedljivo savladali poslednjeplasirani Široki na domaćem terenu.

U prvom delu prvenstva, Crvena zvezda je dobila Krku u Sloveniji sa 78:69 a u poslednja četiri susreta ova dva tima, Zvezda je svaki put izlazila kao pobednik.

Meč je na programu večeras od 21 čas a možete ga pratiti iz minuta u minut upravo na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter