0
Košarka

Sparsi se osvetili Hitu, Klipersi ‘unakazili’ Lejkerse (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.14 u 08:47

Samo tri meča u okviru NBA lige odigrana su prethodne večeri, ali sva tri su bili u najavi derbi dueli.

dankan-dzejms-spars-hit

U reprizi prošlogodišnjeg finala San Antonio Sparsi su razbili aktuelne šampione Majami Hit sa 111:87 pre svega boljom igrom u prvoj i poslednjoj deonici. Najbolji u domaćem timu bio je iskusni tandem Tim Dankan i Toni Parker, prvi je zabeležio 23 poena i 11 skokova, a drugi je ubacio 17 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Kris Boš sa 24 poena,  dok su LeBron Džejms (19) i Dvejn Vejd (16) zaustavljeni na manje od 20 poena.

U pravom revolveraškom obračunu Feniks Sansi su savladali Oklahoma Tanderse sa 128:122 i to nadoknadivši devet poena zaostatka iz prve četvrtine. Briljirao je Džerald Grin koji je ubacio 41 poen uz osam trojki iz 13 pokušaja, a pored njega vrlo dobri su bili Markus Moris sa 24 i Goran Dragić sa 22 poena. Na drugoj strani Rasel Vestbruk je ubacio 36 poena i imao je po devet skokova i asistencija, a Kevin Durent je dodao 34 poena.

U duelu dve ekipe iz Los Anđelesa Klipersi ne da su opravdali ulogu favorita u duelu sa Lejkersima već su trijumfovali sa čak 48 poena viška – 142:94 što je ujedno bila i rekordna pobeda ovog tima u dvobojima sa velikim rivalom. Čak osam igrača u ovom meču gostujućeg tima imalo je dvocifren učinak, a najbolji su bili Daren Kolison sa 24 i Blejk Grifin koji je uz 20 poena imao i 11 skokova. Zanimljivo je da su još tri igrača Klipersa imala „dabl-dabl“ učinak. Kod Lejkersa jedini vredan pomena je Pau Gasol koji je postigao 21 poen.

Rezultate NBA utakmica, ali i rezultate mečeva ostalih košarkaških liga možete da pronađete i na našoj livescore strnici.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter