0
Domaći fudbal

Otkrivena spomen ploča osnivačima Vojvodine (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 06.03.14 u 16:59

Zvanična proslava stogodišnjice FK Vojvodina koja će se protezati tokom čitave godine počela je svečanim otkrivanjem spomen ploče osnivačima kluba na zgradi u Temerinskoj 12.

spomen ploca

Više od 1.000 građana Novog Sada, navijača, novinara, igrača, veterana i nekadašnjih rukovodilaca kluba okupilo se tačno u podne na mestu gde su novosadski đaci i zanatlije pre jednog veka osnovali Vojvodinu.

Prisutne su pozdravili predsednik Organizacionog odbora proslave Dr Radivoj Radosav, član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Svilar i prvotimac Vojvodine Mijat Gaćinović.

Dr Radosav je evocirao uspomene na dane prve šampionske generacije čii je i sam bio deo i podsetio se na proslavu 50 godina od osnivanja kluba. Poželeo je svojoj Vojvodini da poživi večno i da naredna rođendanska torta bude teška bar 250 kg.

Gradski sekretar za sport, gospodin Svilar istakao je da mu je pripala izuzetna čast da ispred Grada Novog Sada uzme učešće u proslavi i napomenuo da je Vovodina mnogo više od fudbala. Kao jedan od simbola Novog Sada stoji uporedo sa Maticom srpskom i Petrovaradinskom tvrđavom već čitav vek.

Jedan od predvodnika novog talasa Vojvodine, Mijat Gaćinović je ispred igrača pročitao poruku prvotimaca Vojvodine.

DSC_0037

„Mi igrači ove generacije FK Vojvodina neizmerno smo ponosni što imamo retku čast i privilegiju da u godini kada naš klub slavi 100 godina postojanja nosimo njegov dres.

Većina od nas verovatno još uvek nije svesna da će naša imena ostati večno upisana u istoriju jednog od najvećih klubova na ovim prostorima.

Biti naslednik jednog Vujadina Boškova, Toze Veselinovića, Silvestera Takača, Ilije Pantelića, Svetozara Šapurića, Miloša Šestića i mnogih drugih velikih imena novosadskog, srpskog, evropskog i svetskog fudbala, za nas mlade igrače predstavlja veliku obavezu.

Obavezu da svojim igrama, rezultatima i ponašanjem sačuvamo sve vrednosti Vojvodine koje su tokom sto godina postojanja postale zaštitni znak kluba. Da budemo fudbalski razigrani, veseli, da se radujemo igri, poštujemo protivnika i sebe.

Ako u tome budemo uspeli, a sigurno hoćemo, jer imamo snage volje, znanja i uslova, donećemo našoj Vojvodini ono što joj čitav vek nedostaje – Kup Srbije.“

Nakon toga, spomen ploču su zajednički otkrili Dr Radivoj Radosav i Marina Šijakov, unuka jednog od osnivača FK Vovodina.

hotsport.rs/fkvojvodina.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter