0
Košarka

Šampion pao u Hjustonu, Tompson brži od sirene (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.14 u 08:57

Šest utakmica odigrano je prethodne večeri u okviru NBA šampionata, a nešto uspešniji bili su gosti koji su odneli četiri pobede, dok su domaći timovi trijumovali na dva meča.

hjuston-majami

U derbiju večeri Hjuston je u svojoj dvorani uspeo da savlada aktuelnog šampiona, ekipu Majamija sa 106:103 prekinuvši tako seriju od osam uzastopnih pobeda Hita. Dvajt Hauard sa 22 poena i 16 skokova najzaslužniji je za trijumf Rokitsa, a pored njega dobri su bili Džejms Harden sa 21 i Patrik Beverli i Terens Džons sa po 19 poena. Kod gostiju Dvejn Vejd i Majkl Bizli su ubacili po 24, a LeBron Džejms „samo“ 22 poena.

Golden Stejt je uspeo da u gostima savlada trenutno vodeći tim lige Indijanu sa 98:96 i to košem Kleja Tompsona u poslednjoj sekundi meča. Bek Voriorsa je ujedno bio i najefikasniji u svom timu sa 25 poena, a odličnu podršku je imao od strane Stefa Karija koji je dodao 19. Kod Pejsersa su bolji od ostalih bili Dejved Vest sa 27 i Pol Džordž sa 26 poena. Nemanja Nedović nije bio u sastavu Golden Stejta.

San Antonio je opravdao ulogu favorita na gostovanju u Klivlednu pobedom nad Kavalirsima od 122:101 do koje je došao pre svega zbog odlične igre u drugom periodu (37:17). Deni Grin sa 24 poena bio je najefiaksniji u pobedničkom timu, a isto toliko na drugoj strani dali su Kajri Irving i Dion Vejters.

Kevin Durent je sa 42 poena predvodio svoju Oklahomu do lake pobede od 125:92 protiv Filadelfije koja je upisala 15. uzastopni poraz. Serž Ibaka i Redži Džekson su dodali po 14 poena, dok je Rasel Vestbruk ubacio 13. Kod gostiju kakav takav otpor praktično je pružio samo Džejms Anderson koji je postigao 20 poena.

Odličnom igrom u trećoj deonici Los Anđeles Klipersi su uspeli da naprave preokret i na kraju trijumfuju u Feniksu sa 104:96. Met Barns je bio najefikasniji sa 28 poena, Blejk Grifin je ubacio 22, a DeAndre Džordan je uz 10 poena imao i 17 skokova.Pi Džej Taker na drugoj strani je sa 18 poena bio najbolji kod Sansa, a podbacio je udarni tandem Džerald Grin (17) i Goran Dragić (14) koji je zbirno iz igre šutirao 11/33.

U neverovatnom meču u Stejpls centru u kojem se odbrane skoro i nisu igrale Nju Orleans je savladao domaće Lejkerse sa 132:125. Entoni Dejvis i Erik Gordon sa po 28 poena bili su najbolji u pobedničkom timu, s tim da je Dejvis imao i 15 skokova, dok je na drugoj strani Pau Gasol zabeležio 29 poena i 12 uhvaćenih lopti. Zanimljivo je da su Pelikansi pre ovog meča imali osam vezanih poraza.

Kompletne rezultate utakmica NBA lige možete da pronađe na našoj livescore stranici.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter