0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Nikolić: Nismo u ratu sa sudijama, ali moramo da ukažemo na greške (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.14 u 16:26

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da se napadač Danko Lazović oporavio i da će konkurisati za meč protiv Radničkog u Kragujevcu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Lazović će konkurisati za tim u Kragujevcu. To je meč od ogromnog značaja za nas. Jedva čekam tu utakmicu. Niko od nas se ne plaši meča, to je nešto najlepše za sve u fudbalu. Tu se meri kako smo radili tokom nedelje. Respekt prema rivalu je deo sportske kulture“ – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu, prenosi agencija Tanjug.

On je dodao da nije u ratu sa sudijama, posebno posle reakcije kluba zbog poništenog gola protiv Novog Pazara na startu prolećnog dela šampionata (0:0).

„Meni je najvažnija reakcija Partizana. Nisam čuo kritike i niko mi ništa nije rekao u lice. Za nas je to prošlost. Nisam u ratu sa sudijama, ni ja, ali ni Partizan. Ako neko pogreši to mora da se kaže. Opšte mišljenje neutralne javnosti je da je sudija pogrešio u Novom Pazaru, kao i kada nam nije dosuđen jedanaesterac protiv Radničkog“  rekao je Nikolić.

Crno-beli su u prošlom kolu posle mnogo muke pobedili Radnički iz Niša sa 2:1, golom Nikole Ninkovića u 86. minutu meča.

„Atmosfera u ekipi je bolja, iako nije bila narušena ni posle meča u Pazaru. Stalo nam je bilo da dođemo do pobede. Videlo se to na terenu. Kada se pogleda snimak 95 odsto vremena smo bili sa 10 igrača na polovini rivala i to protiv najbolje odbrane u ligi. Uz strpljenje, upornost, želju i koncentraciju stigli smo do tri boda. Znamo koliko je još posla ispred nas. Ovo je samo jedan od 13 koraka koliko nam sledi“ – kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da nema šta da zameri igračima na utakmici protiv Nišlija.

„Možda je u početku želja nađačala pamet, pa smo primili gol. Izašli smo sa četiri – pet igrača na bok i na trenutak zaboravili na taktiku. Radnički je iskusan tim i odmah nas je kaznio. Ako tražim dlaku u jajetu to je to“ – rekao je Nikolić.

On se osvrnui i na Ninkovićevo isključenje u finišu meča.

„To je naša interna stvar. Imamo svi korektan odnos sa njim. Radio je odlično na pripremama kako bi pobedio sam sebe. Taj put nije lak ni za nas, a kamoli za dete od 19 godina sa velikim pritiskom na leđima. Vidim razliku kod njega, ranije je tražio krivca u drugome, a sada je bio dovoljno kritičan prema sebi. To je deo njegovog odrastanja. Najgora stvar je što je ostavio saigrače tri četiri minuta na cedilu“ – rekao je Nikolić.

Strateg Partizan istakao je da je zadovoljan izdanjima Pantića i Živkovića i da poručio da će mladi tandem crno-belih u narednim utakmicama biti u startnoj postavi ako nastave sa dobrim igrama.

Utakmica 18. kola Superlige Srbije između Radničkog iz Kragujevca i Partizana na programu je u subotu od 14.30.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter