0
Košarka

Ovako se Ajverson povukao u legendu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 02.03.14 u 10:44

Alen Ajverson, jedan od najboljih i najtalentovanijih košarkaša svih vremena, sinoć je dobio čast da njegov dres sa brojem 3 bude povučen iz upotrebe u ekipi Filadelfija 76ersa.

Ajverson

Filadelfija nije uspela da mu ulepša oproštaj pobedom, ali je svakako u pitanju bilo magično veče u gradu „Rokija Balboe“.

Ajverson 3
Specijalne oznake na terenu u znaku Ajversona i njegove „trojke“

Neretko kontroverzni Ajverson je tokom NBA karijere nastupao za četiri različita tima, Filadelfiju, Denver, Detroit i Memfis a najveći deo 14-godišnje NBA karijere i najbolje igračke dane proveo je upravo u Filadelfiji.

Ajversonov broj na vrhu arene u Filadelfiji
Ajversonov broj na vrhu arene u Filadelfiji

Tokom karijere Ajverson je odigrao 914 mečeva i regularnom delu sezone, od čega na svega 13 nije bio u startnoj petorci svog tima, imao je izvanredan prosek od čak 26,7 poena po meču tokom čitave karijere uz 6,2 asistencije i 3,7 skokova, kao i 2,2 ukradene lopte. Na to treba dodati i 71 plej-of meč u kojem je bio još bolji sa 29,7 poena u proseku.

Bio je MVP lige 2001. godine, 11 puta je nastupio na Ol-star meču, dva puta je bio MVP Ol-stara, bio je ruki godine, četiri puta najbolji strelac lige i 3 puta najbolji kradljivac lige.

Pogledajte detalje sa oproštaja legende:

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter