2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Partizan nakon mnogo muke i preokreta savladao Ranički (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 01.03.14 u 19:05

Fudbaleri Partizana savladali su nakon mnogo muke ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:1 (1:1) u okviru 17. kola Jelen Superlige i tako ostali na bod zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Gosti iz Niša su bolje otvorili i stigli do prednosti golom Strahinje Petrovića u 9. minutu. Od tog trenutka gosti su se nesvesno povukli i prepustili totalnu inicijativu Partizanu, koji je to uspeo da iskoristi i u 31. stigao do izjednačenja golom Filipa Malbašića. Do kraja poluvremena crno-beli su žestoko napadali, ali nisu uspeli da stignu do preokreta.

Ono što nisu uspeli u prvih 45 minuta, igrači Partizana su uspeli u nastavku utakmice. Totalna ofanziva se crno-belima konačno isplatila u 86. minutu kada je rezervista Ninković postigao pogodak za 2:1 i veliko slavlje.

Nakon ove pobede Partizan je ostao na 2. poziciji sa 37 osvojenih bodova, 1 manje od Crvene zvezde koja je savladala Jagodinu. S druge strane, Radnički Niš ostaje 5. sa 25 bodova.

Tok meča:

90+3′ Kraj utakmice, Partizan je pobedio sa 2:1.

89′ Ćulum i Ninković su isključeni zbog koškanja na sredini terena u kojem su učestvovali svi igrači oba tima. Frka je nastala zbog preoštrog faula Ćuluma nad Drinčićem.

86′ GOL! Partizan golom Ninkovića stiže do potpunog preokreta i vođstva 2:1. Drinčić je izveo korner, zatim odbijenu loptu ponovo vratio u kazneni prostor i proigrao usamljenog Ninkovića koji glavom postiže pogodak.

82′ Nova sjajna prilika za Škuletića, nakon asistencije Malbašića, ali lopte opet završava za malo pored leve stative gola Radničkog.

79′ Gosti su za malo postigli autogol, ali je lopta nakon pravog flipera u kaznenom prostoru prošla nekoliko santimetara pored stative.

78′ Prilika za Nišlije, šutirao je Stojanović sa distance, ali je lopta otišla pored gola. Poslednja izmena u Partizanu, Ninković je zamenio Sašu Ilića.

76′ Nova dobra situacija za domaće, Pantić je iz prve uposlio Ilića koji je prosledio loptu ka Malbašiću, ali je šansa propala zbog lošeg prijema.

71′ Nakon dužeg vremena šansa za Partizan, šutirao je Ilić, ali Kesić je još jednom na visini zadatka.

67′ Tempo utakmice je opao i igra se uglavnom na sredini terena, između dva kaznena prostora.

64′ Dve izmene kod Nišlija, na teren ulaze Kolarević i Pejčić umesto Petrovića i Jovanovića.

61′ Nastavlja se situacija iz prvog poluvremena, crno-beli imaju totalnu ofanzivu, dok Radnički igra klasičan bunker i fokusiran je isključivo na odbranu sopstvenog gola.

59′ Dve izmene u Partizanu, u igru ulaze Živković i Pantić umesto Luke i Brašanca.

52′ Nova sporna situacija, Saša Ilić je pao nakon karambola u kaznenom prostoru gostiju, ali glavni sudija ponovo ostaje nem.

49′ Nova šansa za Partizan, šutirao je u padu Malbašić sa druge stative, ali Kesić odlično brani.

46′ Počelo je drugo poluvreme.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

45+2′ Opasan slobodnjak za Radnički sa leve strane, lopta je prošla sve igrače u kaznenom prostoru i za malo iznenadila Lukača, koji je ipak uspeo da je uhvati. Kraj prvog poluvremena, rezultat je 1:1.

45+1′ Silovit šut Drinčića sa distance, ali Kesić još jednom sigurno interveniše.

43′ Igrači Radničkog koriste svaku situaciju da ‘ukradu’ malo vremena za predah. Čak trojica su ostala da leže na travi nakon duela sa crno-belima, od toga se dvojici ukazivala lekarska pomoć.

38′ Ohrabreni izjednačujućim pogotkom crno-beli još odlučnije napadaju ka golu gostiju i žele do potpunog preokreta.

34′ Nova akcija i kombinacija Drinčića i Ilića po levom krilu, nakon čega je Volkov centrirao ali odbrana gostiju izbija loptu u korner.

31′ GOL! Partizan izjednačava rezultat na 1:1. Nakon odličnog dodvanja Luke šuitrao je Malbašić, lopta se odbila od jedne, pa od druge stative i završila u mreži Radničkog.

26′ Gosti su se potpuno povukli i brane se sa svih 11 igrača ispred svog kaznenog prostora.

22′ Velika ofanziva domaćih, Radnički je prinuđen da se brani. Obradović šutira glavom nakon slobodnog udarca Drinčića, ali lopta završava pored gola.

18′ Vulićević je odlično prošao kroz odbranu Jagodine i biva srušen u kaznenom prostoru, ali sudija pokazuje da se igra nastavi. Uzaludni protesti igrača Partizana.

14′ Sjajna prilika za Partizan, u kojoj se ponovo našao Škuletić, ovoga puta nakon prodora i centaršuta Luke. Napadač crno-belih je efektno šutirao petom, ali je Kesić fenomenalno odbranio.

9′ GOL! Radnički Niš vodi sa 1:0, strelac je Petrović Strahinja nakon sjajne akcije i plasiranog udarca sa 10-ak metara.

6′ Gosti iz Niša nisu došli da se brane, već ofanzivnim pristupom žele do povoljnog rezultata.

3′ Prva prilika na meču za Partizan, Brašanac je odlično proigrao Škuletića, koji se okliznuo na ivici kaznenog prostora i prokockao šansu.

1′ Oba rivala kreću od početka susreta oštro.

Startne postave:

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić Ilić, Brašanac, Luka, Malbašić, Škuletić

Radnički Niš: Kesić, P. Jovanović, Pavlović, Bulatović, Petrović, Ćulum, Petrović, Marjanović, Pauljević, Stojanović, A. Jovanović

Fudbaleri Partizana će u prvom prolećnom meču na svom stadionu, koji je ponovljen novim stolicama na zapadnoj i istočnoj tribini, dočekati niški Radnički s namerom da osvoje sva tri boda kako bi zadržali korak ili čak prestigli Crvenu zvezdu na čelu tabele ukoliko crveno-beli ne trijumfuju u Jagodini.

Dva tima su ove sezone odigrala već dve utakmice, u prvenstvenoj nije bilo pogodaka pa samim tim ni pobednika, dok je u meču osmine finala Kupa Srbije Partizan bio ubedljiv pobedivši sa 3:0 u Nišu. U najavi ovog meča trener domaćeg tima Marko Nikolić otkrio je na koji način će njegov tim pokušati da nadigra protivnika.

„Nadam se velikom broju navijača na utakmici, želimo da odigramo kvalitetno i dođemo do dobrog rezultata. Radnički je najiskusniji tim u ligi, nisu slučajno u vrhu, imaju iskusnog trenera i dosta kvalitetnih igrača. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam, neutrališemo njihove vrline i podignemo sopstveno samopouzdanje na maksimum“ – rekao je Nikolić na konferenciji za medije.

Trener gostiju Dragoljub Bekvalac tvrdi da se nejgov tim neeć samo branizi u Humskoj s namerom da osvoji bod, već će prema njegovim rečima koristiti svaku priliku da napadne domaćina i tako pokuša da trijumfuje.

„Igraćemo otvoreno i na pobedu, što znači da nećemo „parkirati autobus“ u kaznenom prostoru. Ovo je utakmica za igrače i ne treba im poseban motiv. Treba samo muški i ofanzivno da odigraju u Humskoj i neće biti zime za nas“ – jasan je iskusni stručnjak.

Partizan je trenutno drugi natabeli sa samo jednim bodom zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom, dok je Radnički na odličnom četvrtom mestu koje sa 25 osvojenih bodova deli sa Vojvodinom, Čukaričkim, Novim Pazarom i Spartakom.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter