in , ,

Beograd želi da organizuje Fajnal-for Evrolige naredne sezone

Sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić otkrio je u intervjuu za Politiku da će se sprska prestonica kandidovati za organizaciju Fajnal-fora Evrolige 2015. godine za koju se već prijavio Berlin.

Beogradska arena

„Pričali smo sa selektorom Srbije Aleksandrom Đorđevićem koji je predsednika ULEB Đordija Bertomeua upoznao s našom namerom. Sa Bertomeuom je razgovarao i trener Božidar Maljković.  Želimo da budemo domaćini Fajnal fora Evrolige u nekoj od narednih godina. Narednih dana uputićemo zvanično pismo i tako stati u red gradova kandidata. Berlin je već to učinio. Čekaćemo svoj red, imamo svoje adute i biće nam drago da u nekoj od narednih godina, kada to ULEB proceni, ugostimo najbolje košarkaške klubove Evrope. To bi bila prilika da potvrdimo da smo zemlja košarke i da kao grad dobijemo novu promociju. U krajnjem slučaju, da doprinesemo razvoju košarke“ – objasnio je  Vesić.

Predstavnik gradske vlasti je istakao da bi organizacija navedenog turnira u Kombank areni donela profit Beogradu pošto bi se u naš glavni grad praktično sjatili navijači najboljih evropskih klubova što bi bila prilika za ovdašnje turističke organizacije dobro zarade.

hotsport.rs

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Hidink preuzima Holandiju, za pomoćnike uzima bivše reprezentativce

Divac zadovoljan učinjenim u Sočiju