0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Sjajni Lazić predvodio Zvezdu do pobede nad Megom

Objavljeno: 01.03.14 u 20:58

U derbiju 22. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su u Smederevu ekipu Mega Vizure rezultatom 98:86 (22:21, 24:22, 27:25, 25:18).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita i uspela da savlada odličnu ekipu Mega Vizure. Izabranici Dejana Radonjića su vodili u najvećem delu susreta, ali nikako nisu uspevali da slome otpor domaćina i prelome meč u svoju korist. Mega je u nekoliko navrata zaostajala, pa serijama poena uspevala rezultatski da se približi Zvezdi.

Ipak, u poslednjoj deonici je presudilo iskustvo crveno-belih koji su do kraja susreta stekli i maksimalnu prednost od 12 poena. Nakon ove pobede Zvezda ima skor 18-4, dok je Mega zabeležila 9 pobeda i 13 poraza.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Branko Lazić sa 22 poena, Blažić je dodao 17 uz šut za tri poena 5/6, dok je Nelson postigao 15 poena. Kod Mege se istakao Nikola Jokić sa 22 poena i 5 skokova, Novica Veličković je dodao 15 poena i 7 skokova, a Vasa Micić 17 poena uz 8 asistencija.

Tok meča:

4/4 Poslednja četvtina je počela trojkama Micića za Megu i Lazića za Zvezdu. Nakon dvojke Lazića crveno-beli vode sa 78:71, zatim Dženkins i Dragićević donose timu dvocifrenu prednost. Ipak, Mega poenima Miljenovića i Jokića prilazi na 83:77 pet minuta pre kraja. Nelson pogađa prvu trojku na meču i donosi Zvezdi vođstvo 88:80. U finišu susreta Nelson je preuzeo odgovornost i rešavao napade crveno-belih, dok je Micić napravio faul u napadu 38 sekundi pre kraja i tada je bilo jasno da je Zvezda na korak od pobede. Izabranici Dejana Radonjića su trijumfovali rezultatom 98:86.

3/4 Oba tima su drugo poluvreme započela laganim poenima i trojkom, Varde na jednoj i Blažića na drugoj strani. Novom trojkom Zvezda stiže do 54:48, ali Micić realizuje dva napada Mege i ne dopušta ekipi da zaostane. Branko Lazić postiže devetu trojku za crveno-bele koji vode 57:52, nakon čega Veličković i Dangubić dovode svoj tim na dva poena zaostatka. Katić dobija nesportsku grešku zbog guranja Jokića, Miljenović pogađa sa penala za izjednačenje. Međutim, Dragićević serijom poena donosi Zvezdi prednost na kraju treće deonice 73:68.

2/4 Drugom trojkom Novice Veličkovića Mega je povela sa 26:24 na otvaranju druge četvrtine. Ipak, Zvezda preokreće rezultat u svoju korist i petom trojkom povećava razliku. Crveno-beki zatim prave novu seriju 9:0 i nakon dvojke Dženkinsa imaju osetniju prednost 36:28. Mega se ne predaje i poenima Varde, Micića i Jokića prilazi na 39:41. Veličković je ponovo siguran, Miljenović pogađa uz dodatno slobodno bacanje pa izabranici Dejana Milojevića vode. Međutim, Zvezda novom trojkom Blažića rešva prvo poluvreme u svoju korist 46:43.

1/4 Utakmica je počela, a na kon trojke Blažića Zvezda stiže do četiri poena prednosti, pa je Dejan Milojević primoran da zatraži tajm-aut. Ipak, nastavlja se dobra igra crveno-belih koji sa tri vezane trojke i poenima Nelsona prave seriju 11:0 i vode sa 18:11. Košarkaši Mege se trude da zaustave raspucanog rivala, ali nakon poena Marjanovića Zvezda vodi sa 22:14. Najveći problem za Vizuru je činjenica da Ratko Varda već ima tri lične greške. Trojkom Novice Veličkovića i serijom 7:0 izabranici Dejana Milojevića su smanjili zaostatak na 21:22 na kraju prve deonice.

U 22. kolu Jadranske lige na programu su dva duela srpskih timova, a prvi je zakazan za večeras u 19 časova u Smederevu gde će Mega Vizura dočekati Crvenu zvezdu.

Dva tima su se nedavno sastala u finalu Kupa Radivoja Koraća kada su crveno-beli trijumfovali i to uz dosta sreće pa je ovo prava prilika ekipi Dejana Milojevića da se revanšira Zvezdi, a već na ovom meču trener Dejan Milojević će moći da računa i na veliko pojačanje Novicu Veličkovića.

„Imamo konkurentan tim, ali sigurno ne postoji ekipa koja sa sigurnošću može da kaže da će pobediti Zvezdu. Mi to želimo i daćemo sve od sebe. Dolazak Novice Veličkovića će pojačati kvalitet, samo je pitanje vremena koliko ćemo se brzo uigrati“ – kazao je Milojević u najavi ove utakmice.

Sa druge strane cemtar kluba sa Malog Kalemegdana Raško Katić podseća da su dva tima ove, ali i prethodne sezone igrali neizvesne utakmice, a Mega je čak u prošlosezonskoj Superligi Srbije trijumfovala na domaćem terenu i u ligaškom i u plej-of duelu.

“Sa Mega Vizurom smo i prošle sezone igrali vrlo neizvesne utakmice, zato očekujem da će isto tako biti i ovog puta. Mega ima veoma mlad i talentovan tim koji se maksimalno bori. Evidentno je da su željni dokazivanja, a pored velikog talenta pokazuju i zavidan kvalitet. Svoju ozbiljnost u želji za visok plasman Mega Vizura je pokazala i dovođenjem Novice Veličkovića koji će svakako biti veliko pojačanje“ – istakao je Katić i dodao da bi trebalo da crveno-beli ponove igru u odbrani iz derbija.

Crvena zvezda je i dalje vodeća na tabeli (17/4) sa pobedom više i boljim međusobnim skorom od Cedevite, dok je Mega Vizura (9/12) u sigurnoj zoni i već sada ne mora da brine o opstanku u Jadranskoj ligi. Dolazak Novice Veličkovića bi u neko dogledno vreme mogao da bude plus za Megu, ali će ekipi Dejana Milojevića svakako nedostajati Nemanja Radović koji se preselio u Endesa ligu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter