0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Basta: Grupa je jaka, ali imamo šanse (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.14 u 17:56

Reprezentativci Srbije Dušan Basta i Željko Brkić izneli su svoje utiske o žrebu za kvalifikacije za EVropsko prvenstvo.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Basta je izjavio da je grupa dosta jaka, ali i da dosta toga zavisi od nas samih.

„Zavisi dosta toga od nas. Nije nemoguće kvalifikovati se pošto idu dve reprezentacije direktno. Grupa je jaka, mogli smo da dobijemo i jaču, ali i slabiju, ali najbitnije je ući dobro u kvalifikacije. Od prve utakmice treba uzimati bodove da bi kasnije išlo sve kako treba“, rekao je fudbaler Udinezea.

Iako su Portugalci favoriti u grupi, srpski fudbaler smatra da bi „orlovi“ trebali da veruju u sebe i svoje kvalitete.

„Portugal je favorit, imaju najkvalitetnije igrače, ali to treba da potvrde i na terenu. Mi mamo jak tim, već oformljen kostur tima i treba da uđemo u kvalifikacije skromno, iz drugog plana, ali da verujemo u sebe i svoje kvalitete“, konstatovao je Basta.

Golman Željko Brkić kaže da iako je Portugal favorit i Srbija ima svoje šanse.

„Nema potrebe trošiti reči o igračima Portugala, pogotovo o Kristijanu ROnaldu, ali mislim da imamo šanse i stvarno verujem u našu ekipu. Mislim da smo iz prošlih kvalifikacija izašli iskusniji i da ćemo to iskoristiti“, kaže golman Udinezea.

Brkić je istakao da je atmosfera u ekipi odlična i da bi to trebalo iskoristiti.

„Najbitnije je održati ovakvu atmosferu kakvu smo stvorili u prošlim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Bilo nam je teško na početku tih kvalifikacija, ali na kraju smo uspeli da stvorimo jednu lepu atmosferu i ambijent i to ne treba menjati“, naglasio je Brkić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter