0
Košarka

Irving utišao grmljavinu, Portland pocepao mrežice (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.14 u 08:46

Na samo dve od 10 utakmica NBA lige odigranih prethodne večeri pobede su ostvarili gostujući timovi, a jedna od njih je bila veoma iznenađujuća pošto je Klivlend uspeo da savlada trenutno najbolji tim Zapadne konferencije Oklahoma Tanderse, koji je tako upisao treći uzastopni poraz.

irving-vestbruk

Najzaslužniji za pobedu Kavalirsa bio je MVP nedavno održanog Ol-Star meča Kajri Irving sa 31 poenom, devet asistencija i pet skokova što je ujedno bila i partija večeri. Pored njega i preostala četiri člana prve petorke imala su dvocifren učinak, a najbolji među njima sa 21 poenom bio je Džeret Džek. Na drugoj strani Kevin Durent sa 28 poena imao je pravu podršku samo od Rasela Vestbruka koji je dodao 24, dok su svi ostalo podbacili.

U susretu dve potpuno različite filozofije igre Čikago Bulsi su u potpunosti uspeli da zaustave napad Golden Stejt Voriorsa o čemu najbolje svedoči podatak da nijedan član prve petorke gostiju nije ubacio dvocifren broj poena. Najbolji je bio rezervista Džordan Kroford sa 16, a Stef Kari je zaustavljen na svega pet uz očajan šut 2/10. Nemanja Nedović ni na ovom meču nije ulazio u igru. U pobedničkom timu Taj Gibson je ubacio 21 poena, a Džimi Batler je dodao 16.

Sudar braće Gasol doneo je novu pobedu mlađem Marku koji je sa 14 poena i 12 skokova doprineo pobedi Memfisa nad Los Anđeles Lejkersima, a pored njega vrlo dobri su bili Kortni Li sa 18 i Toni Alen sa 17 poena. Kod gostiju najefikasniji je bio Džodi Miks koji je postigao 19 poena, a Pau Gasol je uz 17 poena imao i 10 skokova.

Bruklin Netsi su se loše proveli u Portlandu pošto su poraženi sa čak 44 poena razlike, a čak 42 poena od ukupno 124 primili su u poslednjoj četvrtini. Čak šest igrača domaćeg tima su imali više od 10 poena, a najbolji je bio Vil Barton sa 20 uz 11 uhvaćenih lopti. Kod gostiju sa svega 12 poena najefikasniji je bio Deron Vilijams.

U duelu dve plej-of ekipe sa Zapada Los Anđeles Klipersi su lakše nego što se očekivalo savladali Hjuston Rokitse predvođeni centarskim tandemom Grifin i Džordan koji je imao „dabl-dabl“ učinak. Grifin je uz 23 poena imao i 16 skokova, a Džordan je pored 13 poena imao i 10 uhvaćenih lopti. Pokušao je da im se suprotstavi Dvajt Hauard ali je on sa 23 poena i 1 skokova bio prilično usamljen kada je u pitanju napadačko raspoloženje.

Boston je konačno prekinuo seriju od pet uzastopnih poraza pobedom nad Atlantom pred svojim navijačima, ali to nije pošlo od ruke Filadelfiji kojoj je Orlando naneo 12 vezani poraz. Dalas je bez previše problema pred svojim navijačima savladao Nju Orleans, San Antonio je u veoma efikasnom meču bio bolji od Detroita, dok je Juta iznenađujuće lako savladala Feniks.

Rezultati:
Filadelfija – Orlando 90:101
Boston – Atlanta 115:105
Čikago – Golden Stejt 103:83
Dalas – Nju Orleans 108:89
Memfis – Los Anđeles Lejkers 108:103
Oklahoma – Klivlend 104:114
San Antonio – Detroit 120:110
Juta – Feniks 109:86
Portland – Bruklin 124:80
Los Anđeles Klipers – Hjuston 101:93

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter