0
Evrokupovi

Real naneo Šalkeu najteži poraz u Evrokupovima, remi Galate i Čelsija (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.14 u 22:43

U poslednje dve utakmice prve runde osmine finala Lige šampiona, fudbaleri Real Madrida su u Gelzerkirhenu deklasirali Šalke rezultatom 6:1 (2:0), dok je duel Galatasaraja i Čelsija završen bez pobednika rezultatom 1:1 (0:1).

Real

Real je u duelu sa Šalkeom demonstrirao silu i zahvaljujući dvostrukim strelcima Ronaldu, Benzemi i Bejlu praktično obezbedio prlasman u četvrtfinale Lige šampiona. Potrebno je pravo čudo u revanšu pa da Šalke nadoknadi zaostatak od 6:1 iz večerašnjeg susreta. Bila je ovo tek druga pobeda Reala u Nemačkoj, dok je Šalke doživeo najteži poraz u Evrokupovima.

U drugom meču večeri Galatasaraj i Čelsi su odigrali nerešeno 1:1, pa sve ostaje otvoreno pred revanš u Londonu. Strelac za ‘plavce’ bio je Tores, dok je izjednačenje turskom klubu doneo Đejru.

Tok meča:

90+3′ Kraj susreta, rezultat 1:1.

81′ Šutirao je Kurtulus nakon dodavanja Snajdera, ali za malo pored gola.

75′ Nova šansa za Galatasaraj, probao je Teles udarcem van kazenog prostora, ali Čeh je ovoga puta siguran.

64′ 1:1, strelac Čeđu! Vesli Snajder je sjajno izveo korner i pronašao Aurelijena Čeđua koji iz neposredne blizine postiže pogodak i poravnava rezultat na 1:1.


63′ Najbolja šansa za Galatasaraj, ali je udarac Selčuka Inana iz neposredne blizine pogodio desnu stativu gola gostiju.

61′ Galatasaraj i dalje ima više loptu u svom posedu, ali se izabranici Žozea Murinja sjajno brane i zatvaraju sve prilaze svom golu.

52′ Mirniji početak drugog poluvremena, bez većih uzbuđenja. Konačno šansa za Čelsi, šutirao je Tores nakon asistencije Azara, ali golman Muslera ponovo dobro brani.

Čelsi

45′ Kraj prvog poluvremena, Čelsi vodi 1:0.

39′ Domaći tim ima više loptu u svom posedu, ali ne uspeva ozbiljnije da ugrozi gol Čelsija. Teles je šutirao sa distance, ali ponovo neprecizno.

29′ Konačno šansa za Galatasaraj, probao je Hajrović nakon dodavanja Jilmaza, ali sigurnom intervencijom Čeh čuva prednost Čelsija.

28′ Čelsi ima inicijativu, pokušava udarcima sa distance da duplira prednost, ali ti šutevi ne uspevaju da pogode okvir gola.

14′ Nova šansa za Čelsi, šutirao je Vilijan sa distance, ali sigurno brani Muslera.

9′ 1:0 za Čelsi, strelac Tores! Nakon asistencije Aspilikuete lopta je stigla do Fernanda Toresa koji postiže pogodak za vođstvo svog tima.


4′ Po jedna šansa na obe strane, udarci sa distance, ali promene rezultata nema.

1′ Utakmica je počela.

Startne postave

Galatasaraji: Muslera, Teljes, Šeđu, Balta, Ebue, Melo, Inan, Snajder, Hajrović, Jilmaz, Drogba.

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Ramires, Lampard, Azar, Vilijan, Tores, Širle.

Tok meča:

90+3′ Kraj susreta, Real Madrid je ovom pobedom praktično već obezbedio prolaz u četvrtfinale.

91′ 6:1, strelac Huntelar! Klas Jan Huntelar postiže spektakularan počasni pogodak za svoj tim, nakon odlične asistencije saigrača sa desnog boka.


90′ 6:0 za Real, strelac Ronaldo! Nakon još jedne izgubljene lopte na Šalkea sredini terena, Benzema je proigrao Ronalda koji je izdržao nalet rivala, obišao golmana Farmana i loptu pospremio u mrežu.


85′ Tempo utakmice je opao, Real iz kontranapada pokušava da postigne još neki gol, dok Šalke bezidejno kruži oko odbrane Madriđana.

74′ Nakon kornera Ramos šutira glavom za malo pored gola.

69′ 5:0 za Real, strelac Bejl! Prava katastrofa Šalkea. Serhio Ramos je poslao pas u dubinu, iza leđa odbrane rivala, Bejl izbegao ofsajd zamku i rutinski plasirao loptu pored golmana Farmara za svoj drugi gol na meču.


57′ 4:0 za Real, strelac Benzema! Nakon sjajnog duplog pasa sa Ronaldom francuski napadač je umakao odbrani Šalkea, obišao i golmana i poslao loptu u praznu mrežu.


52′ 3:0 za Real, strelac Ronaldo! Konačno je Portugalac uspeo da zatrese mrežu Šalkea, nakon sjajnog driblinga je izbacio Matipa i pogodio suprotan ugao.


47′ Mejer šutira, ali brani Kasiljas.

Real Madrid

45+1“ Treća šansa za Ronalda, nakon odličnog i pravovremenog dovanja Benzeme, ali Farmar još jednom brani. Kraj prvog poluvremena, 2:0 za Real.

44′ Nakon odlične asistencije Marsela, Karim Benzema je loše reagovao i iz peterca loptu poslao pored gola.

37′ Još jedna sjajna prilika za Real, Ronaldo je izašao sam ispred golmana Farmara koji je sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

31′ Nakon sjajnog soloprodora Ronaldo pogađa desnu stativu gola Šalkea.

29′ Di Marija dobija prvi žuti karton zbog starta nad Farfanom.

28′ Šalke je potpuno izgubio koncepciju igre, pa se ređaju šanse Reala koji mirno kontroliše dešavanja na terenu.

21′ 2:0 za Real, strelac Bejl! Benzema je oduzeo Santani i prosledio je ka Geretu Bejlu, koji se sjajno oslobodio svojih čuvara i duplirao prednost Madriđana.

14′ Fenomenalna šansa za Šalke, Draksler je pogodio Ikera Kasiljasa sa tri metra udaljenosti, a zatim je Mejer odbijenu loptu poslao visoko preko gola.

13′ 1:0 za Real Madrid! Nakon duplog pasa Bejla i Ronalda loše je reagovala odbrana Šalkea, lopta je stigla do Benzeme koji ne greši i dovodi svoj tim u vođstvo.

9′ Oprezna igra oba rivala, sa mnogo grešaka i uglavnom između dva kaznena prostora.

1′ Utakmica je počela, a prvu šansu su imali domaći, šutirao je Hevedes glavom pored gola.

Šalke: Farman, Hevedes, Matip, Santana, Kolašinac, Nojštader, Boateng, Farfan, Mejer, Draksler, Huntelar.

Real Madrid: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Ramos, Marselo, Alonso, Modrić, Di Marija, Bejl, Benzema, Ronaldo

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter