0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Karadžić: Razmišljam samo o direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 23.02.14 u 17:24

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić nakon žreba za Euro 2016. koji je danas održan u Nici nije bio previše nezadovoljan već je čak prognozirao da je osvajanje jednog od prva dva mesta realan domet za anšu selekciju.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Verujte, moglo je to i mnogo teže da bude. Ako tako može da se kaže, ovo je grupa negde u sredini po komplikovanosti. Blaga prednost Portugaliji, ali možemo protiv svakog da igramo. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo je jedino o čemu razmišljam “ – kazao je Karadžić, a prenosi zvanični sajt FSS.

Sa druge strane Generalni sekretar Fudbalskog dsaveza Srbije Zoran Laković tvrdi da nismo bili miljenici sreće.

„Ništa novo za nas, opet nismo baš bili miljenici sreće. Kad se malo pogleda sa strane, kao neko olakšanje, vidi se činjenica da je zaista moglo da bude i neuporedivo komplikovanije po nas. Sa Jermenijom imamo već neprijatno iskustvo, to će nas dodatno motivisati, nadam se… Sve selekcije su nezgodne, bez dileme.

Laković očekuje etiketu visoki rizik uz meč protiv Albanije.

„Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi dobiju i drugačije konktacije pored sportskih. U prvim, neformalnim razgoorima sa albanskom delegacijom, saznali smo da će oni možda dočekati našu reprezentaciju izvan Tirane. Slede tek konsultacije, razgovori i organizacija kvalifikacionog ciklusa“ – rekao je Laković.

Vršilac dužnosti selektora A reprezentacije Serbije, Ljubinko Drulović:

„Suština je da mi budemo pravi, da igramo koliko možemo u svakoj utakmici. Portugal je očigledno moja sudbina. Posle deset godina igranja tamo, u dva najveća kluba, sada smo u istoj grupi sa reprezentacijom. Biće veoma zanimljivo. Izvesno je samo da bukvalno neće biti utakmice koja se lako pobeđuje. Znam dobro kad se igra i u Jermeniji i u Albaniji koliko se teško osvajaju bodovi. Portugal je, pratio sam to, u nekom od prethodnih kvalifikacionih ciklusa jedva pobedio u Tirani, golom u 90. minutu. Da ne govorim o Danskoj i težini tog zadatka… Ima vremena do septembra da sve pripremimo na najbolji mogući način.“

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter