2
Fudbal

Srbija protiv Portugalije i Danske u grupi za Euro 2016

Objavljeno: 23.02.14 u 13:01

Fudbalska reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine igrati u grupi I protiv selekcija Portugalije, Danske, Jermenije i Albanije, dok će pridruženi član ove grupe biti selekcija Francuske čiji se rezultati neće računati veće će utakmice protiv ove reprezentacije biti vođenje kao prijateljske.

euro2016-francuska

Evo i rasporeda svih grupa:

Grupa A: Holandija, Češka, Turska, Letonija, Island, Kazahstan
Grupa B: Bosna i Hercegovina, Belgija, Izrael, Vels, Kipar, Andora
Grupa C: Španija, Ukrajina, Slovačka, Belorusija, BJR Makedonija, Luksemburg
Grupa D: Nemačka, Republika Irska, Poljska, Škotska, Gruzija, Gibraltar
Grupa E: Engleska, Švajcarska, Slovenija, Estonija, Litvanija, San Marino
Grupa F: Grčka, Mađarska, Rumunija, Finska, Severna Irska, Farska ostrva
Grupa G: Rusija, Švedska, Austrija, Crna Gora, Moldavija, Lihtenštajn
Grupa H: Italija, Hrvatska, Norveška, Bugarska, Azerbejdžan, Malta
Grupa I: Portugalija, Danska, Srbija, Jermenija, Albanija, Francuska*

Šampionat Evrope, prvi na kojem će učestvovati 24 selekcije, održaće se od 10. juna do 10. jula 2016. godine, a direktan plasman na završni turnir obezbediće devet pobednika grupa, devet drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana reprezentacija. Preostalih osam trećeplasiranih selekcija igraće baraž i četiri pobednika pridružiće se ostalim učesnicima.

Od ovog takmičenja centralizovana su prava UEFA, tako da će predstavnici evropske „kuće fudbala“, na osnovu niza kriterijuma, u nedelju popodne sastaviti i kalendar takmičenja po svim grupama. O tome, oni će istog dana obavestiti nacionalne saveze i kompletnu javnost.

Takođe, uvodi se pojam „nedelje fudbala“, tako da će utakmice po grupama biti igrane od četvrtka do utorka (kada su u pitanju po dva termina). Utakmice će počinjati u 18.00 sati ili u 20.45 sati. Kada se igra po jedan meč u mesecu, onda će se igrati od subote do ponedeljka.

Takmičenje ka Francuskoj počeće u septembru 2014. godine. U tom mesecu biće odigrana jedna, u oktobru dve, a u novembru ponovo jedna. Takmičenje se nastavlja u martu 2015. godine (jedna utakmica), u junu će biti odigrana još jedna, a u septembru i oktobru 2015. Utakmice baraža biće odigrane u novembru 2015. godine.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

  1. Posto mi imamo 5 timova u grupi, kako mozemo ravnopravno sa drugima da se borimo za „najbolje trece mesto“. Nema isti broj bodova u opticaju… Ne nuzno Srbija, nego bilo koji tim iz nase grupe?

    0
    0
    Odgovori
    • Tako što se reprezentacijama iz ostalih grupa brišu rezultati sa poslednjeplasiranim ekipama, tako da će im se najverovatnije brisati po 6 bodova. Ali to nas ne brine bićemo 1. 😀

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter