1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda ponovo Jaka za Partizan (VIDEO)

Objavljeno: 23.02.14 u 21:45

Košarkaši Crvene zvezde savladali su i drugi put ove sezone ekipu Partizana u meči 21. kola Jadranske lige, ovog puta sa 63:57 (20:15, 13:14, 12:15, 18:13) pred oko 5.000 gledalaca u beogradskoj hali Pionir.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zvezda je daleko bolje otvorila meč, brzo je došla do dvocifrene prednosti, ali je Partizan malo po malo smanjivao da bi na kraju treće deonice došao do samo jednog poena zaostatka. U prve tri četvrtine blistao je u domaćem timu Jaka Blažič, ali su ključnu razliku za crveno-bele na početku poslednje deonice doneli Čarls Dženkins i Raško Katić koji su bili nerešiva enigma za odbranu crno-belih koja je do tada funkcionisala perfektno.

Upravo trojica spomenutih igrača su bili i najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića, Blažič je ubacio 19 poena, Dženkins 11, a Katić je uz devet poena imao i pet skokova. Na drugoj strani Kinsi je ubacio 13, Tepić 12 poena, a Lovernj je uz 10 poena imao i 12 skokova. Potpuno je podbacio Bogdan Bogdanović koji je za devet poena potrošio čak 19 lopti.

Zvezda nakon ove pobede ima učinak od 17 pobeda i četiri poraza i usamljena je na vrhu tabele, dok Partizan sada deli treće mesto sa Cibonom uz istovetan učinak od 14 trijumfa is edam izgubljenih mečeva.

Tok meča:

4/4 – Poslednju deonicu svojom prvom trojkom na meču otvara Čarls Dženkins pa Zvezda ponovo ima nešto osetniju prednost – 48:44.
Sa dve trojke Dženkinsa i dve dvojke Katića Zvezda dolazi do velikih +8  – 55:47. Na šest minuta pre kraja utakmice domaći imaju devet poena prednosti i loptu u posedu pa je Vujošević odlučio da prekine agoniju svog tima u napadu minutom odmora. Poenima Dženkinsa na 4:25 do kraja Zvezda ponovo dolazi do maksimalnih 13 poena razlike (61:48) uz odličnu igru u odbrani o čemu govori podatak da su za nešto više od pet minuta igre primili samo četiri poena, a postigli 16.

Sa četiri vezana poena crno-beli se koliko-toliko vraćaju u igru pošto na dva i po minuta pre kraja meča ponovo imaju jednocifren zaostatak – 61:52. Serija Partizana je nastavljena sa dodatnih pet poena pa se u poslednjih 70 sekundi ulazi sa samo četiri poena prednosti za crveno-bele – 61:57. Imao je Partizan napad i priliku da još više smanji zaostatak, ali su odigrali prilično smušeno u napadu pa je lopta u rukama Crvene zvezde na 29 sekundi do kraja meča. Dva iskorišćena penala Dženkinsa bili su ujedno i poslednji poeni na meču za pobedu crveno-belih od 63:57.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

3/4 – Na početku drugog poluvremena petorke su gotovo iste kao i na startu meča, s tim da je samo Čarls Dženkins zamenio Jaku Blažiča kod Crvene zvezde. Prve poene u trećoj četvrtini pogađa Žofri Lovernj i to posle šuta za tri poena za potpunu neizvesnost – 33:32. Partizan i dalje u zoni u odbrani za koju Zvezda i dalje nema rešenje. Posle monstruozne blokade Tarensa Kinsija nad Demarkusom Nelsonom Bogdanović u sledećem napadu posle teškog šuta izjednačuje na 36:36.

Mučenje Zvezde u napadu u 26. minutu prekinuo je Jaka Blažič trojkom kojm vraća prednost Zvezdi – 39:36. Slovenac je praktično jedini igrač crveno-belih koji je uspevao da pronađe put do koša komšija, dok na drugoj strani blista Tarens Kinsi, a Bogdana Bogdanovića i dalje nigde nema. U poslednjih 10 minuta igre ulazi se samo jednim poenom prednosti za Zvezdu – 45:44.

Zvezda je mnogo bolje otvorila utakmicu, služi je šut za tri poena, ali je zato Partizan mnogo bolji u skoku. Večeras domaći tim fenomenalnom partijom Jake Blažiča (12 poena) je stigao čak do 13 poena prednosti polovinom drugog perioda, ali je nakon što je Vujošević postavio zonu Zvezda stala u napadu i dozvolila je gostima da se rasupcaju i serijom 12:3 priđu na samo četir poena manjka. Ono što može da hrabri navijače gostiju, a da uplaši pristalice Zvezde, je da je Bogdanović očajno šutirao (3/13), a da njihov tim nema veliki zaostatak.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

2/4 – Za dva i po minuta igre u drugom periodu postignuta su samo četiri poena i to po dva na obe strane, za sada su odbrane na vrlo dobrom nivou. Trojku pogađa Tadija Dragićević za maksimalnih +9 za Zvezdu nakon čega je Duško Vujošević morao da zatraži tajm-aut. U 15. minutu crveno-beli dolaze do dvocifrene prednosti 28:17, Partizan je za skoro pet minuta postigao samo dva poena. Maestralna partija Jake Blažiča koji zakucava posle kontre za 30:17 i primorava trenera Partizana da traži još jedan tajm-aut.

Mini serijom od pet vezanih poena Partizan se vraća u igru, konačno je proigrao i Bogdan Bogdanović koji trojkom smanjuje na 30:22 što je nateralo Dejana Radonjića da zatraži minut odmora. Posle tajm-auta Partizan postavlja zonu 1-3-1 što je zbunilo crveno-bele koji beleže osmu izgubljenu loptu. Trojkom Kinsija na nešto više od minuta do kraja poluvremena Partizan se potpuno vraća u igru odnosno smanjuje na samo šest poena zaostatka 33:27, a do kraja poluvremena i na samo -4 (33:29).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

1/4 – Odlično je utakmicu za Partizan otvorio Milenko Tepić koji je postigao sedam od prvih devet poena crno-belih, na drugoj strani najatraktivniji potez do sada napravio je Jaka Blašić koji je protutnjao pored Pavlovića,  a potom zakucao. Posle pet minuta igre Partizan vodi 11:10. Svih 15 poena za Zvezdu psotigli su Blažič (10) i Nelson (5),  vodi Zvezda 15:11. Prvi koji je poentirao, a da nije jedan od dvojice navedenih bio je Branko Lazić i to trojku za 18:13.

Prva četvrtina završena je rezultatom 20:15, Zvezda je odlično šutirala za tri poena (3/4), a na drugoj strani je potpuno zaustavila glavne napadačke poluge Partizana Bogdana Bogdanovića i Tarensa Kinsija.

20.00h – Treneri su odredili sledeće petorke, Zvezda: Nelson, Blažič, Lazić, Radenović, Marjanović ; Partizan: Tepić, Bogdanović, Pavlović, Lovernj, Milutinov

19.50h – Dvorana Pionir je u velikoj meri popunjena ukoliko izuzmemo tribinu na kojoj je praktično napravljena tampon zona između navijača Crvene zvezde i Partizana, kojih ima oko nekoliko stotina. Neposredno pred početak utakmice na teren su izašli i juniori Crvene zvezde koji su danas trijumfovali na kvalifikacionom turniru Evrolige.

Pretposlednji meč 21. kola Jadranske lige biće odigran večeras sa početkom od 20.00 časova u beogradskoj hali Pionir, a sastaju se po 226. put u istoriji dva najveća srpska kluba Crvena zvezda i Partizan.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze nakon dva vezana poraza, od Cedevite u ovom takmičenju i Nižnjeg u duelu Evrokupa, ali što je još značajnije u nešto slabijoj formi koja je došla nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća.

Uprkos nešto lakšoj povredi šake Demarkus Nelson će se naći u timu Dejana Radonjića, dok je učešće Ivana radenovića pod velikim znakom pitanja. Kada se svemu tome doda da Zvezda ima velikih problema na poziciji tri nakon odlaska Blejka Šilba jasno je da uprkos tome što su crveno-beli prvi na tabeli večeras nisu favotiri u duelu sa najvećim rivalom.

„Očekujem da će Partizan izaći u najjačem sastavu i da će to biti dobra košarkaška predstava. Pritisak u ovom meču je najveći mogući, bez obzira na prethodne rezultate ova dva tima. Favorita nema, a Partizan dolazi u meč sa nama izlazeći iz krize. Ekipa ima puno potencijala, dolazak Pavlovića doneo je kvalitet i to će se videti posle nekog vremena“ – rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u najavi ovog meča.

Za razliku od tima sa Malog Kalemegdana Partizan se polako konsoliduje. Duško Vujošević će za večerašnji duel moći da računa na Tarensa Kinsija koji je propustio prethodna dva meča, a ono što je podjednako važno je da je tim pojačan Sašom Pavlovićem čije će iskustvo biti dragoceno za mladu ekipu Partizana.

„Moram sa zadovoljstvom da konstatujem da Partizan i Crvena zvezda imaju velike šanse da se plasiraju na Fajnal for Jadranske lige, ili finale kroz koje bi obezbedili takmicenje u Evroligi sledeće sezone. Posle problema sa povredama konsolidovali smo igru što se videlo u meču sa Galatasarejem. U odnosu na tu utakmicu bićemo jači za Tarensa Kinzija i Aleksandra Pavlovića, drago mi je da se uzdižemo u igračkom smislu i nadam se dobrom meču“ – rekao je Duško Vujošević na konferenciji za medije uprličenoj pred ovaj meč.

Bez obzira na ishod ovog meča Crvena zevzda će ostati na vrhu tabele pošto ima 16 pobeda, isto koliko i Cedevita koja je odigrala utakmicu više, dok će Partizan isto tako ostati na trećem mestu jer ima 14 trijuimfa koliko je zabeležila i Cibona.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter