0
Domaći fudbal

Sloboda tuži Zvezdu zbog neisplaćene naknade od Maksimovića

Objavljeno: 19.02.14 u 18:56

Prvi čovek Zajednice superligaša, Branislav Delić, rekao je za ‘Sportal’ da je Sloboda Point pokrenula postupak pred Arbitražnom komisijom Fudbalskog saveza Srbije protiv Crvene zvezde zbog neisplaćene naknade tj procenta od transfera Nikole Maksimovića na Kipar.

Nikola Maksimović

„Crvena zvezda je u obavezi da Slobodi uplati 25% od Maksimovićevog transfera. Dobili su 500.000 evra od kluba sa Kipra, pa su crveno-beli bili dužni da Užičanima uplate 125.000 evra. Pošto se to nije dogodilo, Sloboda je rešila da reši problem sudskim putem. Crvena zvezda ima rok od 15 dana da plati pomenuti iznos, ali i pravo žalbe Komisiji FSS“, rekao je Delić.

Svoje viđenje celokupne situacije izneo je i predsednik Upravnog odbora Slobode, Dragan Subotić:

„Pokrenuli smo spor pred arbitražnom komisijom. Imamo pravo na 25% transfera Maksimovića u Apolon, koji iznosi 1.000.000 evra. Očekujemo da dobijemo 240.000 (razlika ide u fond za solidarnost klubovima sa početka karijere). Čelnici Zvezde su rekli da će novac uplatiti čim ga dobiju od kluba sa Kipra. Iako im je stiglo 500.000 nama ništa nije uplaćeno, pa smo se odlučili da naplatu rešimo sudskim putem“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter