0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Zadovoljan sam odnosom mladih igrača

Objavljeno: 19.02.14 u 22:55

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, prokomentarisao je nakon poraza od Nižnjeg poslednjem kolu druge faze Evrokupa stanje u ekipi i dao svoje viđenje utakmice.

Dejan Radonjić
FOTO: STARSPORT

„Početak je pokazao da će biti potrebno da igramo sa više energije kako bismo savladali dobru ekipu. Mi smo u jednom periodu, ne do te mere, kvalitetno radili, ali oni su u završnici iskustvom, kvalitetom i sjajnim šutem slavili. Sa Radenovićem nismo smeli da rizikujemo, pa nam je rotacija bila dodatno skraćena. Pred meč je sugerisano da treba obratiti pažnju, ali je bila bojazan da nastavak igre može doneti pauzu koja nam ne treba, pa je zato ostao na klupi. Nadam se da će biti spreman za sledeći meč“, rekao je Radonjić, a preneo ‘Blic’.

Jedan od najefikasnijih je bio Demarkus Nelson, koji je meč završio sa 19 poena.

„Čak je i Nelson dobio nezgodan udarac. U šaku, palac, bilo je rizično da nastavi meč, ali je stisnuo zube. Tek ćemo videti, ne bi trebalo da bude ozbiljnije. Zadovoljan sam odnosom mladih igrača. Iz velikog broja teških utakmica iscrpeli smo se maksimalno, pa ćemo uz kratko pauzu pokušati da se pripremimo i prevaziđemo ovaj težak period. Nije to samo Kup i posle Kupa, već smo ekipa koja je odigrala najviše mečeva od timova iz ABA lige“, dodao je Radonjić.

Naredni protivnik Zvezde u osmini finala biće Lijetuvos Ritas, koji su crveno-beli već dva puta pobedili u Evroligi.

„Ta dva meča pokazati kako treba da igramo, ali kako je bilo u drugom meču, neće biti tako, zbog njihovog kvaliteta i specifičnosti. Čekaju nas kvalifikacioni mečevi koji će biti jako bitni, nismo se susretali sa takvim duelima na jedan koš, jedan kod kuće, jedan na strani. Ne treba praviti poređenja na evroligaškom nivou“, ocenio je trener crveno-belih. „Poraz nikad nije dobar, ali ako se izvuku pouke, može da bude nešto što nas vodi u dobrom pravcu. Rešili smo poslednje napade, ali su i oni pogađali, Čarls Dženkins je imao slobodu. Dobra odbrana bi nas odvela u produžetak, i Tejić zaslužio da bude na terenu ovoliko“, rekao je Radonjić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter