0
Košarka

Irving predvodio Istok do pobede u meču koji je obarao rekorde (VIDEO)

Objavljeno: 17.02.14 u 08:39

Tim Istočne konferencije savladao je ekipu Zapada na noćašnjem Ol-Star meču odigranom u Nju Orleansu sa 163:155 (42:44, 34:45, 47:37, 40:29) oborivši pri tome nekoliko rekorda i prekinuvši niz od tri uzastopna poraza.

lebron-olstar

Za najkorisnijeg igrača meča proglašen je plej Klivlenda Kajri Irving koji je pored 31 poena na svom kontu (15 u poslednjoj četvrtini) imao i 14 asistencija. Karmelo Entoni je za Istok ubacio 30 poena uz osam trojki što je najviše ikada nekog igrača na Ol-Star meču, a obojica su pomogli svom timu da obori rekord po broju poena postignutih na ovakvoj utakmici. U pobedničkom timu vrlo dobri su bili još i LeBron Džejms koji je ubacio 22 poena i Pol Džordž koji je dodao 18.

U timu Zapada blistali su Kevin Durent i Blejk Grifin koji su postigli po 38 poena, ali nisu imali pravu podršku saigrača. Košarkaš Oklahome je tako produžio niz Ol-Star mečeva na kojima je postigao 30 ili više poena na četiri. Zanimljivo je da je Zapad imao očajan procenat u šutu za tri poena (16/56) iako se radilo o revijalnoj utakmici i uglavnom se radilo o otvorenim šutevima.

Sa ukupno 318 postignutih poena ovaj meč je ušao u istoriju kao najefikasniji ikada pretekavši dosadašnji rekord koji je držala utakmica iz 1987 godine na kojoj je palo 303 pogotka.

Rekorde su obarali i Blejk Grifin po broju poena u prvoj četvrtini (18) i Kevin Durent po broju pogodaka u prvom poluvremenu (22).

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter