1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Pavlović predvodio Partizan do prve pobede posle šest poraza (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.14 u 18:34

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Širokog rezultatom 63:58 (18:17, 13:15, 14:9, 18:17) u okviru 20. kola regionalne ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Partizan je do važne pobede posle šest uzastopnih poraza došao predvođen novajlijom Pavlovićem koji je postigao 13 poena, dok je Lovernj ubacio 10.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Buva sa 16 poena, Džons je dodao 14.

Posle ovog trijumfa, Partizan sa skorom 14-6 zauzima drugu poziciju, ali sa utakmicom više od Cedevite koja se od 19 sati sastaje sa Zvezdom. Široki je ostao na začelju tabele sa skorom 5-15.

4/4 – Gosti su uspeli da se vrate u meč u poslednjoj deonici iako tri minuta nisu postigli koš, crno-beli nisu uspeli da steknu osetniju prednost. Gagić i Musli su grešili u ofanzivi, posle čega je Džons pogodio uz slobodno bacanje za -3 Širokog. Tek u 37. minutu utakmice neraspoloženi Bogdanović je došao do četvrtog poena iz svog 13. šuta, pa je Partizan otišao na 56:52. Dileme oko pobednika rešio je Bogdanović košem u poslednjem minutu –

3/4 – Crno-beli su u trećoj deonici uspeli da zaustave napade gostiju, koji su u ovom periodu postigli samo devet poena. Partizan je odmah na startu vezao seriju – 6:0 poenima Gagića, Lovernja i Pavlovića i najavio bolju igru. U finišu ove deonice, Partizan dolazi do prednosti od sedam poena, a u tim trenucima blista Milutinov koji ubacuje šest poena. Goste vraća Bošnjak trojkom u poslednjem minutu, pa crno-beli pred poslednju četvrtinu vode – 45:41.

Poluvreme: Partizan gubi na poluvremenu isključivo zbog lošeg šuta. Crno-beli su pet pokušavali za tri poena i nijednom nisu uspeli da pogode. Bogdanović je potpuno stao (1/5 za dva, 0/3 za tri) i to bi moglo dosta da utiče na krajnji rezultat. Dominacijom u reketu crno-beli su uspeli da zadrže priključak za Širokim koji igra rasterećeno pred punim Pionirom. Buva predvodi svoju ekipu sa 11 poena (3/3 za tri), dok sa druge strane novi igrač crno-belih Saša Pavlović je ubacio 9 poena, sve u prvoj četvrtini.

2/4 – Ni na početku drugog perioda crno-beli nisu uspevali da se odlepe od rivala. Široki je odlično parirao Partizanu i trojkom Buve u drugom delu četvrtine uspeo da stekne tri poena prednosti. Loš procenat šuta crno-belih ih sprečava da preuzmu vođstvo, pa je Široki na odmor otišao sa minimalnim vođstvom.

1/4 – Da će biti izuzetno teško doći do pobede na ovom meču, crno-beli su se uverili već na startu. Crno-beli su svoje akcije uglavnom rešavali preko novog pojačanje Saše Pavlović koji je upisao 9 poena u prvom periodu igre. Gosti su odgovarali šutem za tri poena, vrlo uspešno, pa je na kraju prve četvrtine Partizan imao samo poen prednosti.

U ovom duelu crno-beli su izraziti favoriti protiv „fenjeraša“ ABA lige, a meč je važan za Partizan zbog plasmana na fajnal-for ovog takmičenja.

Trenutno Partizan ima 13 pobeda i 6 poraza i nalazi se na četvrtoj poziciji dok je Široki u 19 kola upisao svega 5 pobeda pa deli poslednje mesto sa ekipom Zadra.

Partizan u ovaj meč ulazi nakon čak 6 uzastopnih poraza u tri različita takmičenja, dok je Široki na poslednja dva meča poražen ali je i igrao mnogo manje od svojih današnjih rivala.

Trener crno-belih, Dule Vujošević, ovaj meč je definisao kao kvalifikacioni, a prenos ovog duela, kao i obično, možete pratiti iz minuta u minut na našem portalu, večeras od 17 časova.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter