0
Košarka

Lilard najumešniji, Boš sa pola, Belineli trojkaš a Vol najbolje leteo (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.14 u 10:07

Sinoć je u Nju Orleansu održana popularna „Ol-star“ subota a na programu su bila takmičenja u zakucavanju, šutiraju trojki, plejmejkerskim veštinama i takozvani „šuting stars“.

Džon Vol

Za razliku od prethodnih sezona, gde je subota bila izrazito individualno takmičenje, ovoga puta Istok i Zapad su se takmičili u gotovo svim disciplinama a po dve pobede upisali su i jedni i drugi.

Na programu je prvo bilo „šuting stars“ takmičenje a titulu je odbranio Kris Boš u timu sa Dominikom Vilkinsom i Svin Keš. Bošov tim je u polufinalu savladao ekipu Hardavej u kojoj su, očekivano, igrali otac i sin Hardavej a treći član bila je Elena Del Don. U finalu Bošov tim se sastao sa ekipom koju su činili Durent, Meloun i Skajlar Digins, a savladali su ih vremenom od 31,4 sekunde, naspram Durentovog tima koji je čelendž kompletirao za 43,6 sekundi.

U takmičenju u veštinama Zapad je izjednačio na 1:1. Pobednički tim činili su Trej Burk i Demijen Lilard, koji je i prošle godine osvojio ovo takmičenje. Oni su u polufinalu savladali Redžija Džeksona i Gorana Dragića, rezultatom (u sekundama) 40,6:42,3. U finalu Burk i Lilard su igrali protiv Karter-Vilijamsa i Oladipa a dobili su ih zahvaljujući sjajnom Burku sa samo jednom desetinkom prednosti, odnosno 45,2 prema 45,3 sekundi.

Marko Belineli je potom osvojio takmičenje u šutiranju trojki i postao treći Evropljanin kojem je to pošlo za rukom, nakon Stojakovića i Novickog. Na Istoku slavio je Bil a na Zapadu Belineli, pa je to bio i finalni duel. U finalu Belineli je šutirao prvi i ostvario 19 poena, potom je Bil izjednačio taj učinak i serija je morala da ima produžetak. Upravo u produžetku Belineli je bio impresivan, ostvario je čak 24 poena dok je njegov rival ostao na 18, pa je bek Sparsa ostvario trijumf i nasledio prošlogodišnjeg pobednika Kajrija Irvinga.

U najatraktivnijem takmičenju, takmičenju u zakucavanjima, pobedu je odneo Džon Vol, odnosno ekipa Istoka. Ekipu Istoka činili su Pol Džordž, Terens Ros i Džon Vol, dok su na Zapadu bili Harison Barns, Demijen Lilard i Ben Meklemor. Prvo su takmičari imali duele u kojima su slavili Džordž, Ros i Vol, za očiglednu dominaciju Istoka, a navijači su za najbolje kucanje večeri odabrali potez Vola, koji možete videti na snimku:

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter