0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Đorđević: Imamo talenat i tehniku, nedostaje nam snage (VIDEO)

Objavljeno: 11.02.14 u 15:09

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da ga raduje što će ekipa igrati u izuzetno jakoj grupi na SP u Španiji i otkrio da se najviše pribojava utakmice protiv Irana.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srbija će igrati u A grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

„Zadovoljan sam što je takva grupa pred nama, volim da se takmičim sa velikim protivnicima, jer jedino na takav način možemo da dođemo do kvaliteta i rezultata kojima svi težimo. Uvek idem na pobedu, to je filozofija kojom ću se i sada voditi, grupa jeste jaka, ali mi smo jači“ – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Kući košarke, prenosi agencija Tanjug.

Prema njegovim rečima ni raspored nije bio naklonjen srpskom timu.

„Treći meč na velikim takmičenjima uglavnom se odigra najslabije, a nama je to Iran, ekipa koja je zajedno sedam-osam godina, koja je uspela da dobije Kinu i Filipine i planiraju da mnogima pomrse račune. Lakkse će mi biti da pripremim utakmice sa Španijom i Francuskom“ – istakao je selektor Srbije.

Đorđević je naglasio da će tokom priprema najviše pažnje obratiti na fizičku spremu igrača.

„Prestali smo da budemo dominantni u odnosu na ostale reprezentacije kada je fizička sprema u pitanju. Veliki deo rada moramo da usmerimo na tu oblast i da budemo fizički jaki kao nekada. To je razlog zašto više nemamo rezultate, igrači poseduju talenat i tehniku, ali to nam ništa ne znači bez fizičke spreme.“

Legendarni košarkaš istakao je da prati veliki broj igrača, ali da je još rano da govori o imenima.

„Napravio sam prve kontakte, razgovarao sam sa Bjelicom u Milanu, a sada mi predstoji period kada ću gledati utakmice i treninge kandidata, ići ću i u SAD. Voleo bih da me igrači svojim partijama stave u problem i da se naljute na mene ukoliko ne dobiju poziv“ – konstatovao je Đorđević.

Kako je naveo, povređeni kapiten Partizana Dragan Milosavljević, bio je u njegovima planovima za SP u Španiji.

„Ozbiljno sam računao na njega, ali planiram da bez obzira na povredu bude neko vreme prisutan uz ekipu“ – poručio je Đorđević, u čijom stručnom štabu će biti Miroslav Nikolić, Jovica Antonić i Milan Minić, a uskoro će biti poznato i ime kondicionog trenera.

Pripreme za šampionat sveta počeće 10. jula i trajaće sedam nedelja. Prvu fazu ekipa će odraditi na Kopaoniku, dok su u avgustu planirani turniri u Italiji, Francuskoj, kao i Trofej Beograd.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter