Za nekoliko sekundi ćete po prvi put u životu gledati majstorije budućeg najboljeg košarkaša sveta. Zvuči prepotentno? Videćete snimke…

Ton Mejker 2

Ton Mejker je rođen 25. februara 1997. godine, odnosno trenutno ima nepunih 17 godina i u ovom trenutku, jedan je od najvećih talenata u istoriji košarke. Visok je 213 centimetara (američko merenje, u patikama), ima nešto preko 100 kilograma, ima raspon ruku od 219 centimetara i igra na poziciji krilnog centra ili centra.


Neki ga zbog stila igre porede sa Kevinom Garnetom, drugi idu i dalje i tvrde da će ovaj momak rodom iz Južnog Sudana, postati najbolji igrač u istoriji igre pod obručima!

Naravno, ima još visokih i dominantnih igrača u tom uzrastu ali niti jedan nema ovakvu motoriku i brzinu za tu visinu. Uz to, Mejker ima “meku ruku” a neretko naniže po nekoliko igrača poput vrsnog beka! Uzevši u obzir da njegova motorika za par godina može samo da se poboljša kada se psihomotorika u potpunosti usaglasi i kada se Mejker “navikne” na svoju visinu i masu.

Ovo su samo neki od neverovatnih poteza najdominantnijeg srednjoškolca današnjice koji bi zaista mogao da obeleži eru u oblasti košarke.

Uživajte:

hotsport.rs