0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Radonjić: Pod pritiskom smo, ispada da uvek moramo ubedljivo da trijumfujemo

Objavljeno: 09.02.14 u 23:43

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić, rekao je posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća da je veliki pritisak nametnut njegovoj ekipi da odbrani trofej, što se na kraju i dogodilo pobedom nad Mega Vizurom sa 81:80.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

„Meč je protekao na ovakav način, pritisak je ogroman od početka takmičenja, ali je i od prvog dana bio nametnut. Doveo nas je do lošeg starta i velike prednosti Mege, koja je vidno želela ovaj trofej koji je omalovažan od početka. Bila je ipak ogromna želja svih da dođu do trofeja. Vratili smo se u igri, potrošnja zbog lošeg početka je dovodila Megu da stiže našu prednost i dovela nas toga da branimo zadnji napad pa da slavimo“, rekao je Radonjić a preneo ‘Blic’.

Crvena zvezda je na meču protiv Mega Vizure bila lišena pomoći Bobana Marjanovića, koji je bio jedan od nosilaca igre u prethodnom delu sezone.

„Polufinalni meč bio je težak za nas, igrali smo praktično bez Marjanovića, sa četiri juniora na klupi, bez igrača koji je otišao i nije bilo jednostavno fizički da se izdrže tri meča u četiri dana. Uprkos svemu i ogromnom pritisku, igrači bili izuzetno opterećeni, pokušavali smo to da nivelišemo. Imali smo ogromnu motivaciju da odbranimo trofej, jer je najveći u Srbiji posle prvenstva“, ocenio je Radonjić.

„Taj pritisak nije trenutan, mi moramo da se nosimo sa tim u Zvezdi i bez obzira na neke stvari koje smetaju, blago nipodaštavanje rezultata i pokazivanje naših finasijskih mogućnosti, što nije tačno. Ispada da čim se pojavimo na terenu. treba da savladamo protivnike sa velikom razlikom. Izdržali smo sve, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Momci rade odlično, atmosfera je odlična, u svakom meču izgaraju. Jasno je da su iscrpeli sve iz sebe da bi odbranili ovaj trofej. Mi ćemo da radimo i ćutimo. i pokušati da dovedemo nekog igrača, jer ćemo teško ovako“, dodao je Radonjić.

Boban Marjanović se pre meča sa Mega Vizurom zagrevao sa saigračima, ali ipak nije ulazio u igru.

„Ima temperaturu od juče, sedeo je na klupi i u dogovoru sa doktorom i danas je bio tu, i mislim da nije bilo dobro da igra, jer bismo rizikovali neke druge stvari. Nije ništa strašno, bio je pod infuzijom, čitav dan je proveo u bolnici…i uspeli smo da ga zaštitimo“, dodao je Radonjić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter