0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda u neizvesnoj završnici spretnija od Mege za odbranu ‘Žućkove levice’ (FOTO)

Objavljeno: 09.02.14 u 22:25

U fenomenalnom finalu Kupa Radivoja Koraća, Crvena zvezda je savladala Mega Vizuru rezultatom 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20). Mega Vizura je imala napad za pobedu, ali Jokić nije uspeo da poentira iz jako teške pozicije.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ekipa Dejana Milojevića odigrala je sjajan meč, odlično je otvorila duel i imala je početkom druge četvrtine velikih 18 poena prednosti.

Ipak, Jaka Blažič, Raško Katić i Karl Dženkins vratili su Zvezdu u igru već do poluvremena, a u nastavku je Zvezda ipak uspela da dođe do pobede i sedmog Kupa u istoriji kluba.

Raško Katić je bio najefikasniji u Zvezdi sa 21 poenom i 12 skokova, Dženkins je dodao 20, Nelson 15, a Blažić 12 poena.

U hrabroj ekipi Mega Vizure,  Vasa Micić imao je 18 poena i 9 asistencija, 18 poena je ubacio i Ratko Varda, Radović je imao 12, a Dangubić i Jokić po 10.

Tok meča:

4/4 Sjajna akcija Zvezde i Nelson pogađa sa distance. Odgovara na drugoj strani Varda, ali opet Nelson probija odbranu Mege i pogađa uz faul Varde za 66:62. Ratko Varda je preuzeo stvar u svoje ruke i ponovo pogađa sa distance. Nelson baca ‘alej-up’ Simonoviću, zatim i sam probija i pogađa, pa Katić zakucava za 72:65. Micić trojkom prekida seriju Zvezde, prati ga Varda, ali Katić ne dozvoljava Megi da se potpuno vrati u meč, rezultat je 76:72 za crveno-bele. Nelson je sjajno povukao kontru, izdržao duel sa Miljenovićem i lagano položio loptu u koš. Micić je pogodio oba slobodna bacanja, a zatim i trojku i rezultat je 78:77 za Zvezdu. Dženkins pogađa sa distance, Varda odgovara trojkom i rezultat je izjednačen, 80:80. Varda je ponovo probao za tri poena, ali nije bio precizan, na drugoj strani Dženkins pogađa jedno slobodno bacanje, Micić hvata loptu i četiri sekunde pre kraja je fauliran. Smotali su se igrači Mege, Jokić je loše šutirao, Zvezda se odbranila i osvojila trofej Kupa Radivoja Koraća 81:80!

3/4 Radović poenima vraća prednost Megi, ali Katić sa distance i Dženkins dvojkom i trojkom donose prednost Zvezdi 49:44. Micić je polovičan sa linije slobodnih bacanja, Dženkins pogađa novu trojku, ali Varda pogađa koš uz faul Katića za 52:48. Zakuvalo se u Pioniru pošto je Varda odbijao da izvede slobodno bacanje jer su navijači Zvezde ubacili raznorazne predmete na teren. Simonović trojkom u poslednjoj sekundi napada donosi crveno-belima ‘+7’, 55:48. Odgovara na isti način Micić na drugoj strani i drži Megu u igri. Miljenović slobodnim bacanjima smanjuje prednost Zvezde na 57:54. Radenović na jednoj, a Katić na drugoj postižu poene za svoje timove, pa Luković polaže u poslednjoj sekundi treće deonice, Zvezda vodi 61:60.

2/4 Poenima Jokića Mega započinje drugu deonicu i povećava prednost. Zvezda se polako budi, Katić pogađa sa linije slobodnih bacanja, zatim i sa distance, a nakon trojke Blažića i poena Dženkinsa crveno-beli prilaze na 25:37. Na drugoj strani, Dangubić i Radenović čuvaju prednost Mege. Novom serijom poena Simonovića i Dženkinsa Zvezda spušta zaostatak ispod 10 poena, 29:37. Jokić postiže poene za Megu najpre iz igre, zatim je polovičan sa linije slobodnih bacanja, na drugoj strani Blažić postiže sedam vezanih poena za 36:40. Probuđena Zvezda koristi greške košarkaša Mege i nakon poena Dženksina i Katića rezultat je izjednačen 40:40. Konačno Varda prekida seriju crveno-belih i polaganjem vraća prednost Megi. Dženkins probija odbranu i postiže poene za konačnih 42:42 na poluvremenu.

1/4 Vasilije Micić postiže prve poene na utakmici, ali Radenović odgovara na drugoj strani za 2:2. Micić ponovo probija odbranu Zvezde i poentira, dok na drugoj strani Katić pogađa preko Varde. Dangubić pogađa uz faul Blažića, ali Nelson trojkom donosi izjednačenje crveno-belima 7:7. Varda je doneo novo vođstvo Megi, ali Nelson i Radenović sa linije slobodnih bacanja preokreće rezultat u korist Zvezde, 11:9. Micić, Varda i Avramovića poenima sa linije slobodnih bacanja vraćaju prednost Megi, 16:11. Izabranici Dejana Milojevića igraju sjajno protiv nervoznig igrača Zvezde, postižu poene u serijama i stižu do velike prednosti na kraju prve deonice, 31:15!

Aktuelni osvajač Kupa Radivoja Koraća Crvena zvezda braniće večeras trofej osvojen prošle godine u Kragujevcu pošto je u jučerašnjem polufinalu savladala Radnički, a rival u finalnom meču večeras od 20.30 časova biće joj Mega Vizura koja je bila bolja od FMP-a iz Železnika.

kup-radivoja-koraca

Crveno-beli će večeras pokušati da dođu do sedmog trofeja državnog kupa pošto u svojim vitrinama imaju po tri Kupa Jugoslavije i Radivoja Koraća, dok je mladom klubu iz Zemuna večerašnje finale prvo u istoriji što znači da bi eventualnim trijumfom došli do svog prvog pehara.

Dva tima su ove sezone odigrala zanimljiv meč u Jadrankoj ligi u kojem se Crvena zvezda prilično pomučila kako bi savladala Megu u Pioniru, a većini košarkaških zaljubljenika svakako je u pamćenju i prošlogodišnja polufinalna serija u Superligi Srbije kada su crveno-beli uz dosta problema uspeli posle tri meča da eliminišu Zemunce.

„Nalazimo se na korak od odbrane trofeja i moramo biti maksimalno skoncentrisani i obazrivi, jer još jednom se pokazalo koliko je Kup specifično takmičenje“ – rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić posle pobede protiv Radničkog.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten u Crvenoj zvezdi je pod znakom pitanja učešće Bobana Marjanovića koji je meč protiv Radničkog propustio zbog povišene temperature, dok je Mega Vizura kompletna.

„Protiv Zvezde u finalu bićemo daleko rasterećeniji, što nije bio slučaj u prethodne dve utakmice. Kup je takmičenje u kome favoriti najčešće gube. Igra se jedna utakmica, ako budemo igrali odbranu na visokom nivou, budemo mudri u napadu, svašta može da se desi“ – kazao je Dejan Milojević pred finalni meč.

hotsport.rs

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter