0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KRK: Zvezda u finalu posle preokreta u samom finišu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.02.14 u 18:52

Košarkaši Crvene zvezde prvi su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su u izuzetno uzbudljivom susretu savladali Radnički rezultatom 82:78 (21:19, 25:15, 12:30, 24:14). 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nelson sa 19 poena, Katić je dao 16, a Dragićević 12. U ekipi Radničkog, najbolji je bio Marinović sa 21 poenom, dok je Lešić dodao 13.

U drugom polufinalu od 21 čas sastaće se FMP koji je savladao Partizan sa 95:89 i Mega Vizura koja je sa 88:76 bila bolja od Crnokose.

Tok meča:

4/4 – Kragujevčani su odlično ušli u finiš meča, pošto su uprkos trojki Dženkinsa na otvaranju četvrtine, čuvali svoju prednost koševima Marinovića i Kalinića – 69:71. Četiri minuta pre kraja igra je na kratko prekinuta zbog ubacivanja raznih predmeta na parket, što je poremetilo Marinovića koji pogađa samo jedno slobodno bacanje. Poenima Raška Katića i Radenovića Zvezda dolazi do izjednačenja – 72:72. Zvezda uspeva da preokreće koševima Nelsona sa linije slobodnih bacanja na dva minuta pre kraja 74:73. Koševima Dženkinsa i Katića, crveno-beli u poslednjem minutu odlaze na +5 – 78:73. Nakon novog tajmauta, Marinović pogađa za tri poena – 78:76. U samom finišu, Nelson pogađa oba slobodna bacanja, a na isti način uzvraća Kalinić – 80:78. Sve dileme oko pobednika rešio je Lazić sa linije bacanja – 82:78.

3/4 – U trećoj četvrtini došlo je do potpunog preokreta, pošto je Radnički vezao neverovatnu seriju, a najzaslužniji je bio Lešić koji je postigao 10 poena za nekoliko minuta. Radnički pravi seriju od 10-0 i približava se, a potom i preokreće i vodi – 53:56. Neverovatnu seriju gostiju prekinuo je Simonović, a katastrofu Zvezde u ovoj četvrtini sprečio je Dragićević sa osam vezanih poena, ali ne i da zaustavi nalet gostiju, koji su trojkom Marinovića u poslednju deonicu ušli vođstvom – 58:64.

2/4 – Zvezda je sredinom druge četvrtine najavila bolju igru. serijom od 6:0 stigla je do prednosti od sedam poena. Međutim, izabranici Mute Nikolića uspevaju da održe rezultatski egal. Ipak, Zvezda je u poslednja dva minuta iskoristila nestrpljivu igru Kragujevčana da se odlepi i stekne dvocifrenu prednost. Košem Dženkinsa u poslednjim trenucima poluvremena crveno-beli dolaze do 46:34 na poluvremenu.

1/4 – Ova utakmica je i pre svog početka okarakterisana kao „finale pre finala“ i to se primetilo i u uvodnim minutima meča. Vodila se žetoka borba od početka. Radniččki je svoju šansu uglavnom tražio šutem sa distance, što pokazuje i podatak da se njegovi košarkaši devet puta šutnuli za tri poena, ali su samo dva puta pogodili. Zvezda je sa druge strane dobro šutirala za dva poena, ali nije uspela da napravi veću razliku na kraju prve četvrtine. Beograđani su na kraju prvog perioda imali prednost od dva poena.

Danas su na programu mečevi polufinala Kupa Radivoja Koraća, a prvi meč zakazan je za 17 časova kada se u „Pioniru“ sastaju Crvena zvezda Telekom koja brani ovaj trofej i kragujevački Radnički.

Oba tima su imala relativno lak posao u prvom meču na Kupu, pa je tako Crvena zvezda savladala Borac sa 81:62, dok je Radnički bio bolji od OKK Beograda rezultatom 87:72.

Što se međusobnih susreta tiče, Zvezda je slavila na poslednjih pet duela protiv Radničkog, dok su Kragujevčani poslednju pobedu upisali još u martu prošle godine. Ipak, u oba tabora najavljuju veliku borbu pred ovaj duel, posebno nakon što je Partizan rano završio svoje učešće na ovom turniru, pa se ovaj meč može nazvati „finalom pre finala“.

U drugom polufinalu od 21 čas sastaće se FMP koji je savladao Partizan sa 95:89 i Mega Vizura koja je sa 88:76 bila bolja od Crnokose.

Favorit u ovom duelu je Mega Vizura, koja igra jače takmičenje te ima i bolju reputaciju, ali je i FMP pokazao da je ozbiljna ekipa, pa nas i u večernjem terminu očekuje sjajan košarkaški duel.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter