0
Košarka

Džez ne prija šampionima, neverovatni Dragić razoružao Ratnike (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.14 u 08:44

Najveće iznađenje na utakmicama NBA lige odigranim prethodne večeri napravila je Juta koja je pred svojim navijačima uspela da savlada aktuelnog šampiona – ekipu Majamija prekinuvši tako seriju od četiri vezana poraza.

juta-majami

Džezere je do pobede vodio Marvin Vilijams koji je postigao 23 poena, a vrlo dobri su bili Ridžard Džeferson sa 14 i Trej Burk sa 13 poena. Kod gostiju jedini sa nešto boljim učinkom bio je Dvejn Vejd koji je ubacio 19 poena, dok su Kris Boš i LeBron Džejms dodali po 13.

Partiju večeri pružio je Slovenac Goran Dragić koji je u ubedljivom trijumfu Feniksa nad Golden Stejtom imao učinak od 34 poena (trojke 6/7) i 10 asistencija. Pored njega još pet igrača Sansa imalo je dvocifren učinak, a najbolji među njima bio je Džerald Grin sa 25 poena. Kod gostiju je ponovo blistao Stefan Kari koji je dao 28 poena, a vrlo dobar je bio i Herison Berns koji je na svom kontu imao 23 poena. Nemanja Nedović zbog povrede članka nije ulazio u igru.

Miroslav Raduljica je igrao 19 minuta u porazu Baksa u Hjustonu i za to vreme je upisao dva poena, tri skoka i dve asistencije. Najbolji u redovima ekipe iz Viskonsina bio je Brendon Najt sa 23 poena. Domaći tim su do pete uzastopne pobede vodili Dvajt Hauard sa „dabl-dabl“ učinkom od 27 poena i 13 uhvaćenih lopti i Džejms Harden koji je dodao 22 poena.

Minesota bez startnog centarskog tandema Kevin Lav i NIkola Peković uspela je da parira Portlandu do poslednje deonice, ali su Blejzersi na kraju ipak uspeli da dođu do trijumfa predvođeni LaMarkusom Oldridžom koji je zabeležio 26 poena isto koliko i Kori Bruer na drugoj strani.

Odličnu partiju pružio je udarni tandem Detroit Pistonsa za ubedljivu pobedu protiv Denver Nagitsa. Brendon Dženings je ubacio 35, a Džoš Smit 30 poena što je u ukupnom zbiru nešto više od polovine svih poena koje je postigao domaći tim. Kod ekipe iz Kolorada bolji od ostalih bio je Rendi Foj sa 25 poena.

Povratak Tonija Parkera i Tima Dankana u tim doneo je San Antonio Sparsima trijumf u Šarlotu, dok su Memfis Grizlisi uspeli da trijumfuju u Atlanti protiv Hoksa.

Rezultati:
Šarlot – San Antonio 100:104
Atlanta – Memfis 76:79
Detroit – Denver 126:109
Minesota – Portland 110:117
Milvoki – Hjuston 95:101
Feniks – Golden Stejt 122:109
Juta – Majami 94:89

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter