3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

Vujošević: Ciboni bi pomogla fuzija, kao što je Zvezdi sa FMP Železnikom

Objavljeno: 04.02.14 u 21:35

Trener Partizana Duško Vujošević je pre meča sa Cibonom za hrvatski “Večernji list“ pričao o dešavanjima u tamošnjoj košarci, kao i o teškoj finansijskoj situaciji u svom klubu. 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Cibona je u teškim vremenima imala ponudu da se fuzioniše sa Cedevitom, a Vujošević smatra da je to bila greška.

“Cibona je pogrešila što se nije spojila sa Cedevitom, kada je Emil Tedeski to hteo. To bi bilo spasonosno. Fuzija Zvezde i FMP Železnika nije kao sama fuzija donela spas već što je na taj način prihvaćen mehanizam da se primeni plan reorganizacije, koji se daje preduzećima u stečaju. Time je Zvezdi poništena većina dugova, čak i poreznih, država joj je maksimalno izašla u susret. To je bilo prvi put da se taj mehanizam primenjuje u sportu, mnogi su bili oštećeni, ali je klub spašen“, istakao je Vujošević.

Partizan se nalazi takođe u velikim problemima, mnogima se duguje novac, klubu prete tužbom kod čelnika FIBA, ali nisu baš svi takvi.

“Finansijaska situacija u klubu je nešto lošija nego prethodnih godina, jer stižu dugovi od prethodne sezone. Među onima kojima se duguje sve je manje igrača, koji imaju strpljenje, a sve više onih koji nam prete sa FIBA. Menadžeri igraju svoju igru. Vrlo je malo gospode kao Milan Mačvan, koji razume da je u boljoj situaciji od kluba. Neki nemaju strpljenja ili je ono potrošeno“, naglasio je Vujošević.

Podsetimo, Partizan je poražen u Zagrebu od Cibone, a Vujošević je isključen na samom startu meča.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Nema kompleksa jer to je istina. Treba i Partizan da se fuzionise, doda nesto iza svog imena i krene od nule. Barem nece imati dugove ili minimalne jer si u obavezi da vratis 5% od stvarnog duga. Ostetis mnoge jer si im duzan ali koga je to briga, opstao si..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter