0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Briljantni Bogdanović nedovoljan Partizanu, Cibona slavila u Zagrebu

Objavljeno: 04.02.14 u 20:45

Košarkaši Partizana poraženi su u Zagrebu od ekipe Cibone rezultatom 80:76 (17:18, 25:11, 18:24, 20:23) u poslednjem meču 19. kola regionalne ABA lige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ovim trijumfom, Cibona se izjednačila na tabeli sa Partizanom na trećoj poziciji sa skorom 13-6.

Najefikasniji u timu Partizana bio je i ovog puta neverovatni Bogdanović sa 32 poena, dok su Lovernj i Kinzi ubacili po 14. U domaćem timu, briljirali su Šarić sa 22 i Rozić sa 21 poenom.

Iz minuta u minut:

4/4 – Početkom poslednje deonice, Partizan hvata priključak trojkom Andrića, i poenima Bogdanovića i Lovernja – 62:60. U tim ternucima, Kinzi se nalazi na terenu, ali sa očiglednim bolovima koji mu otežavaju kretanje. Pet minuta pre kraja, Siršćević trojkom prekida za tri poena. Ipak, Partizan uspeva da konačno dođe do izjednačenja ulazom Bogdanovića i polaganjem Gagića. Na tri i po minuta pre kraja, čudesni Bogdanović trojkom dolazi do 27. poena za preokret – 67:68, ali sledi rezultatska klackalica poenima Planinića i trojkom Rozića – 72:69. U poslednjem minutu Šarić pogađa trojku, a Lovernj odmah uzvraća – 77:73. Partizan nije uspeo da preokrene rezultat, pa domaći slave – 80:76.

3/4 – Cibona u nastavku zadržava prednost, pogađaju Blesingejm za tri i Šarić za dva, na drugoj strani uzvraća Lovernj takođe za tri poena. Njemu se pridružuju Kinzi i Bogdanović, Partizan smanjuje na 49:40, pa domaći trener traži tajmaut. I posle pauze, Partizan nastavlja svoj niz, Kinzi blista u tim trenucima i smanjuje na 49:46, ali pri doskoku povređuje članak zbog čega je napustio teren na nekoliko minuta. Crno-beli prilaze na dva poena (50:48), ali Cibona koristi greške Partizana u napadu i poenima Planinića i Rozića uspeva da se vrati – 54:48. Cibona je sigurnija u finišu treće četvrtine koju završava rezultatom – 60:53.

Posle isključenja Vujoševića u četvrtom minutu, Cibona preuzima kontrolu, blistaju Šarić i Rozić sa po 14 poena, domaći vode 42:29.

2/4 – Početak druge deonice takođe pripada domaćima, jer nakon početnih poena Kinzija, Cibona predvođena sjajnim Rozićem i Blesingema koji gađaju trojke, pravi seriju 12-0 za 29:20. Na sreću crno-belih, Bogdanović vraća trojku i smiruje atmosferu na tribinama (29:23). Čitava druga četvrtina pripala je domaćima, Rozić dolazi i do svog 14. poena, pridružuje mu se Šarić za prvu dvocifrenu prednost – 37:25. Partizan igra bezidejno u napadu, Kinzi nema svoj dan kao protiv Kubanja, što svakako utiče na igru crno-belih. Sjajnu igru, tehničkom greškom kvari Bogdanović, a Šarić pogađa sva tri bacanja. Rezultat posle prvog poluvremena je – 42:29.

1/4 – Prva četiri poena za Partizan postigao je Lovernj, a na drugoj strani, domaći uz glasnu podršku navijača podižu atmosferu trojkama vode 10:4. Posle samo tri minuta igre, Duško Vujošević je uleteo u teren zbog protesta smatrajući da je Bogdanović fauliran, iako su sudije dosudile aut za domaće. Crno-bele će voditi njegov pomoćnik Gašić. Šarić na drugoj strani pogađa tri slobodna bacanja za 13:4. Seriju gostiju prekidaju Bogdanović i Gagić, tempo polako opada, ali Cibona zadržava prednost – 15:10. Partizan nastvlja seriju, pravi 10-0 predvodi ga i dalje sjajni Bogdanović, kao i Kinzi koji je siguran sa linije bacanja za 15:16. Cibona se vraća takođe sa linije bacanja koševima Šarića. U poslednjem napadu, Bogdanović lepo pronalazi Musliha za 17:18.

 

Situacija nije nimalo prijatna za crno-bele koji nakon sjajnog dela sezone sada deluju kao da su u krizi a glavni “krivac” za to je veliki broj povreda koji je izgleda dostigao svoj vrhunac, pa su se u taboru crno-belih juče čak i našalili na taj račun.

Cibona je u seriji od 5 pobeda, od čega četiri u ABA ligi dok je Partizan u seriji od tri poraza, dva u Evroligi uz neočekivani poraz od MZT-a u prošlom kolu regionalne lige.

Glavni problem beogradskoj ekipi i dalje je “desetkovanost” igračkog kadra, dok je jedino statistika na strani crno-belih jer su Cibonu savladali čak sedam puta u poslednjih osam duela od toga tri puta u Hrvatskoj.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter