0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Zvezda u trećoj četvrtini razbila Budućnost za novu pobedu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.14 u 20:40

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u “Pioniru“ ekipu Budućnosti rezultatom 74:64 (23:18, 19:15, 23:9, 9:22) u okviru 19. kola regionalne ABA lige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su pružili još jednu solidnu partiju za nastavak pobedničkog niza i ostanka na vrhu tabele, pošto Zvezda sada ima skor 16-3, dok je Budućnost četvrta sa 12 pobeda i sedam poraza. Zvezda je sve dileme rešila u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 23:9 i otišli na +22.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Katić sa 16, Nelson 14, a Dženkins i Radenović ubacili su po 10 poena. Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Akindele sa 12, Popović i Vitkovac dodali su po 10 koševa.

Iz minuta u minut:

4/4 – U poslednjoj četvrtini, sledi pad u igri crveno-belih. Gosti ostvaruju seriju od 15-5, ali i pored toga, Zvezda ima visoku prednost. Lošu igru Zvezde u tim trenucima potvrđuje i podatak da su domaći za sedam minuta postigli samo pet poena. Ipak, domaći i pored činjenice da su poslednju deonicu izgubili sa 9:22, beleže novi važan trijumf.

3/4 – Zvezda je i u trećoj deonici nastavila u istom ritmu, jer je brzom serijom od 10:3 zahvaljujući Radenoviću i Nelsonu dolazi do najveće prednosti – 52:36. Finiš treće deonice u potpunosti pripada Zvezdi, blažič ubacuje četiri poena, Dženkins pogađa trojku za 61:41. Poenima Katića i Radenovića sa linije bacanja, Zvezda pred poslednju četvrtinu uspeva da sačuva prednost 65:42.

2/4 – Posle neizvesne prve deonice, košarkaši Zvezde su dodali gas u drugoj i brzo došli do dvocifrene prednosti. Četvrtinu otvaraju Katić i Dragićević, Simonović dodaje trojku, a potom ponovo se ističe centarski duo, Katić zakucava strahovito za +11 – 36:25. Budućnost nije imala raspoloženog igrača, a pritom su Podgoričani lošom igrom u odbrani lako dozvoljavali domaćima da ulaze pod koš i steknu veliku prednost. Gosti se ipak u finišu četvrtine bude, i smanjuju prednost Zvezde na 42:33.

1/4 – Zvezda nije najbolje otvorila meč, gosti su poveli preko Popovića, a domaći do prvih poena stigli posle dva i po minuta igre koševima Nelsona sa linije slobodnih bacanja. Isti igrač dodaje još šest poena i uz koševe Radenovića i Marjanovića, Zvezda vodi – 12:11. Prva četvrtina protiče u egalu, Zvezda trojkom Radenovića i košem Katića dolazi do plus tri – 17:14, ali Podgoričani hvataju priključak poenima Protića. Ipak, crveno-beli u poslednjem minutu odlaze na plus 5, poenima Katića, Dženkinsa i Simovića – 23:18.

 

Dva tima imaju različite ambicije, Zvezda da ostane na vrhu i obezbedi vodeću poziciju pred Fajnal For, dok Budućnost vodi borbu za treće ili četvrto mesto koja takođe vode na završni turnir.

Crveno-beli su u seriji pobeda u ABA ligi, ali i u Evrokupu, poslednji poraz doživeli su 15. januara od Nižnjeg Novgoroda i od tada imaju četiri pobede za redom. Budućnost sa druge strane takođe ima solidnu formu ali je u pretprošlom kolu pretrpela poraz od Cibone, dok je u prošlom lagano dobila Široki na domaćem terenu.

U prvom delu sezone Budućnost je dobila Zvezdu sa 62:60, a očekivanja trenera Dejana Radonjića pred meč možete pročitati ovde.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter