0
Ostali sportovi

Rukometaši Partizana odigrali meč u Padinjaku (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.14 u 17:12

Rukometaši Partizana odigrali su utakmicu u Kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela protiv ekipe zatvorenika.

rk partizan

Meč je završen nerešenim rezultatom, a nakon toga izvođeni su sedmerci. Na kraju je, pod parolom “NEMA ŽIVOTA BEZ SPORTA”, pobedu odnela gostujuća ekipa.

Utakmica je bila kruna kampanje koju je otpočela Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i državne uprave – u saradnji sa RK Partizanom. Cilj kampanje je da se utiče na ponašanje i razvoj pozitivnih socijalnih veština osuđenih lica.

Predstavnik Ministarstva pravde, Velimir Vidić zahvalio se crno-belima što su se odazvali akciji.

“Drago mi je što je organizovana ova akcija jer, zaista – NEMA ŽIVOTA BEZ SPORTA. Sigurno je da će se ova utakmica dobro odraziti na rehabilitaciju osuđenih lica koja kaznu izvršavaju u zatvorenom prostoru. Nadam se samo da će RK Partizan poslužiti drugim klubovima kao primer i da će se još neko odazvati akciji”, rekao je Vidić.

Zadovoljstvo zbog sprovedene akcije nije krilo ni rukovodstvo tima iz Humske 1.

“Dosta nam znači što smo mi prvi koji su pokrenuli ovu priču I što smo dobili priliku da učestvujemo. Želimo da doprinesemo toleranciji prema zatvorenicima kako bi se mogli, posle izvršene kazne, vratiti normalnom životu”, kaže generalni sekretar RK Partizan Predrag Jušković.

Jedno od pojačanja Partizana, Ljubomir Jovanović kaže da je ova utakmica ličila na zvanične rukometne utakmice.

“Videli smo neke zanimljive poteze danas, na obe strane, i to me je stvarno iznenadilo. I sam sam bio suspendovan i nisam igrao rukomet neko vreme. Ali, evo, danas igram za Partizan, veliki rukometni klub. Upravo je to pokazatelj da svi zaslužuju pravo na drugu šansu, da svi mogu da se iskupe i dokažu”, izjavio je Jovanović posle meča.

“Pobedilo je druženje i dobra atmosfera. Još jednom se pokazalo da su mnogo srećniji oni ljudi koji se bave sportom”, dodaje Jovanovićev saigrač Vanja Ilić.

Na izjave crno-belih nadovezao se jedan od zatvorenika, Đorđe Slavković.

“Utisci su fenomenalni, sve ovo je jako bitno za našu dalju socijalizaciju i za naš dalji život. Posle ove utakmice želim da nastavim da se bavim sportom. Ovde imamo uslove za to i sigurno je da ću nastaviti da treniram”, kaže Slavković.

Treneri Partizana su poslednjih 15 dana trenirali sa osuđenicima kako bi ih naučili pravilima igre. I Ministarstvo pravde, ali i RK Partizan nadaju se da će susret sa profesionalnim sportistima pomoći zatvorenicima da usvoje suštinske principe fer-plej igre i nenasilnog rešavanja konflikta.

hotsport.rs/rkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter