0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Kako Zvezda može do osmine finala Evrokupa

Objavljeno: 30.01.14 u 11:49

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedom nad Panioniosom u Atini odradili su dobar deo posla za nastavak takmičenja u Evrokupu. Crveno-beli se nalaze u veoma dobroj poziciji, ali odlučujuće utakmice za plasman u osminu finala tek predstoje. U poslednja dva kola izabranike trenera Dejana Radonjića očekuju dueli sa Bilbaom u gostima (12. februar) i protiv Nižnjeg Novgoroda kod kuće (19. februar).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ono što je sada sasvim jasno je činjenica da je Panionios izgubio sve šanse za plasman dalje, a Zvezda bi sa dve pobede bila sigurni učesnik osmine finala Evrokupa i u narednu rundu bi se kvalifikovala sa prve pozicije u L grupi. Zanimljivo je da bi crveno-beli do naredne runde takmičenja mogli i u slučaju dva poraza. Za takav scenario bilo bi neophodno da Bilbao u poslednjem kolu izgubi od Panioniosa u Atini, a poraz Zvezde u Baskiji bi morao da bude manji od 18 poena. U tom slučaju Zvezda bi se kvalifikovala sa druge pozicije, Nižnji Novgorod bi bio prvi, a Bilbao bi bio eliminisan.

Pod pretpostavkom da Bilbao i Nižnji savladaju Panionios, Crvena zvezda Telekom bi imala realne šanse za prolaz i u slučaju jedne pobede u poslednja dva kola. Po toj varijanti, minimalan trijumf crveno-belih nad Nižnjim u Pioniru uslovio bi i da Zvezda može da ima taj luksuz da u Bilbau bude poražena do osam poena razlike i da kao drugoplasirana ide dalje. U tom scenariju napravio bi se krug od tri ekipe sa istim brojem pobeda i poraza, a najslabiju koš razliku imao bi Nižnji Novgorod. Najneverovatniji, ali isto tako moguć scenario odigrao bi se u slučaju da Bilbao pobedi Zvezdu sa osam poena razlike, da crveno-beli savladaju Nižnji sa pola koša i u tom slučaju sve tri ekipe bi imale isti broj bodova i koš razliku 0! U toj varijanti prema propozicijama dalje bi išle dve ekipe sa najvećim brojem postignutih poena.

U slučaju da Crvena zvezda savlada Bilbao, sav posao oko plasmana u u osminu finala bio završen kolo pre kraja takmičenja u L grupi, pa bi Zvezda prošla u narednu rundu i pored poraza od Nižnjeg Novgoroda u poslednjem kolu u Pioniru.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter