0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Katić napravio razliku, Zvezda tek u poslednjoj četvrtini slomila otpor Panioniosa

Objavljeno: 29.01.14 u 19:46

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Panioniosa rezultatom 66:78 (21:19, 19:21, 12:14, 14:24) okviru četvrtog kola druge faze Evrokupa.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili tek u poslednjoj deonici koju su dobili rezultatom 24:14.

Najbolji u redovima Dejana Radonjića bio je Raško Katić sa 19 poena, a Nelson 14, Simonović 13. Na drugoj strani, bolji od ostalih bili su Karter i Mekolum sa po 15 poena.

Nakon ovog kola, Crvena zvezda je zadržala prvo mesto na tabeli sa tri pobede, koliko ima i Nižnji, dok je Panionios poslednji sa samo jednim trijumfom.

Tekstualni prenos:

4/4 – Početak poslednje deonice pripao je Zvezdi. Nakon Katićevih novih poena, Simonović i Dženkins pogađaju za tri poena, a na drugoj strani na isti način uzvraća Karter – 57:64. Ni tajmaut nije pomogao domaćima, pošto Simonović na pet minuta pre kraja odvodi crveno-bele na 57:66. Kako se utamica približavala kraju, Zvezda je bila bliža pobedi zahvaljujući raspoloženom Katiću dolazi do dvocifrene prednosti – 66:78.

3/4 – Drugo poluvreme počinje trojkama Langforda i Nelsona nakon čega sledi serija domaćih od 6-0, a Zvezda čak četiri minuta ne uspeva da pogodi koš, pa trener Radonjić traži tajmaut. Predah je prijao crveno-belima koji su u naredna dva minuta preokrenuli koševima Dženkinsa, Katića i Nelsona za seriju od 10-0, 49:53. Domaći u poslednjem minutu deonice preko Kiritsisa prekidaju seriju Zvezde. Sjajni Nelson u poslednjoj sekundi uspeva da iznudi tehničku grešku, ali Zvezda koristi samo jedno bacanje – 52:54.

2/4 – Seriju Panioniosa, prekinuo je Simonović posle gotovo dva minuta igre u drugoj deonici, a već u sledećem napadu Dragićević trojkom preokreće – 23:24. Iako Nelson odvodi goste na plus 3, sledi novi preokret raspoloženih šutera domaćih Lendona, Kartera i Kiritsisa za 35:32. Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Radenović se prelepim okretom oslobodio svog čuvara i lako pogodio – 35:34, a potom nakon oduzete lopte, Nelson polaže loptu za preokret – 35:36. U poslednjem minutu, Batis novom trojkom odvodi Grke na 40:38, a na drugoj strani Katić pogađa dva slobodna bacanja za konačan rezultat prvog dela igre 40:40.

1/4 – Zvezda bolje otvara meč, poenima Radenovića, Lazića, Nelsona i potom trojkom Simonovića dolazi do vođstva od 9:4, ali seriju gostiju prekida trojkom Mekolum. Crveno-beli prave ponovo mini seriju od 4-0 poenima Blažiča i Nelsona – 7:13. Domaći i ovu seriju prekidaju trojkom ovog puta Atanasoulasa. Naredni minuti pripali su raspoloženom Mekolumu koji brzo dolazi do 10. poena, a Karter novom trojkom približava domaće na -1 – 18:19. U poslednjem napadu Karter pogađa uz faul i košem sa dodatnog bacanja donosi domaćima seriju od 8-0 i prednost – 21:19.

Iz minuta u minut:

Zvezda je u pobedničkoj seriji u ABA ligi dok je u Evrokupu poslednji poraz imala 15. januara na gostovanju Nižnjem Novgorodu pa u dosta boljoj atmosferi dočekuje ovaj meč od ekipe Panioniosa koja je vezala tri poraza u evropskom takmičenju.

S obzirom da smo na sredini “Last 32” faze Evrokupa, Zvezda i Panionios su se već sastajali prošle nedelje a zahvaljujući odličnoj trećoj deonici crveno-beli su upisali ubedljivu pobedu rezultatom 84:64 u Pioniru.

Trenutno na tabeli grupe L Bilbao, Crvena zvezda i Nižnji Novgorod imaju po dve pobede i poraz dok Panionios ima sva tri poraza.

Meč je na programu od 18 časova po ovdašnjem vremenu a prenos od prvog do poslednjeg minuta možete pratiti kao i uvek na našem portalu.

U drugom meču grupe L od 16:40 Nižnji Novgorod dočekuje Bilbao.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter